Vše co chcete vědět o éterických olejích a kam s nimi?

V první řadě je potřeba seznámit se s esenciálními nebo také éterickými oleji a objasnit si obrovský rozdíl mezi nimi a vonnými esencemi.
Žádné velké kouzlo v tom není, jelikož jde o základní rozdíl a to, že vonné esence NEJSOU
 
100 % z přírodních zdrojů a obsahují synteticky vytvořené látky. To se samozřejmě také odvíjí na jejich ceně a proto i pod pojmem esenciální olej můžeme najít velké cenové rozdíly.
 
Pokud chceme to nejlepší, zkoumejme jejich složení.
 
Proč jsou éterické oleje rok od roku oblíbenějším produktem?
 
Mají velmi široké spektrum použití a my Vám přinášíme pár z nich, které sami praktikujeme. Nebudeme stát jen u klasického používání do  aromalamp a difuzérů, které je obecně známo, ale použijeme ho jako odrazový můstek.
 
Protože kdo by ty vůně v domově nemiloval?
 
Naším velmi oblíbeným způsobem použití esenciálních olejů v domácnosti je při, pro někoho nemilé činnosti, a to úklidu.
 
Jako čistič koupelen a WC.
 
Čekáte nějakou alchymii? Vůbec ne.
Pro dokonalé dosažení lesku a desinfekce, která se u těchto prostor očekává do nádoby s vodou přidáme vlažnou vodu, 10 ml octu a pár kapek buď oblíbeného éterického oleje nebo těch, které mají desinfekční účinky jako je například Tea tree olej nebo Levandule. Skvělé jsou také s účinky antibakteriálními (a, že bakterií běhá všude po světě dost) – Yuzu, Eucalyptus, Červený pomeranč nebo Rhododendorn.
 
Já osobně oleje využívám i pro vytírání podlah.
Stačí přidat cca 10 kapek do vody a krásně Vám provoní celý domov.

03

 

Pro provonění prádla
Oblíbený esenciální olej nakapeme na látkový kapesník a vložíme mezi hromádky s oblečením nebo se můžeme dát do lehce kutilské činnosti,
z látkového či papírového ubrousku vystřihneme kolečko, které následně pokapeme oblíbenou vůní, uprostřed vytvoříme díru, kterou roztáhneme ramínko a pověsíme zpět do skříně.

01 

Do koupele…
Esenciální oleje kvůli jejich koncentrovanosti nepoužíváme přímo na kůži.
Podle jejich účinků a oblíbenosti nakapeme cca 2-3 kapky do lázně s vodou a používáme Ideálně společně s kokosovým mlékem.

02 

Do krémů a kosmetických přípravků.
Protože nikdy nenanášíme EO rovnou na kůži, používáme je na provonění oblíbeného krému nebo posilnění jeho účinků či pro intenzivnější vůni kosmetických olejů.