Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

Pojem aktivní látky v přírodní kosmetice My

Co jsou přírodní aktivní látky a proč jsme se rozhodli je používat v naší kosmetice?

 

Aktivní látky jsou složky obsažené v přípravcích péče o pleť, které skutečně působí na problém pleti, na který se má přípravek zaměřit. Jsou to složky, u kterých bylo vědecky prokázáno, že skutečně mají požadovaný účinek - tedy, že výrobek udělá to, co říká. To neznamená, že ostatní složky jsou neúčinné a zbytečné; často jsou klíčové pro to, aby pomohly účinné složce plnit její úlohu.

Níže uvádíme seznam některých aktivních složek, které používáme, o kterých jste možná slyšeli a jak mohou působit na Vaši pleť.

Ceramidy - jsou lipidy (tukové molekuly), které zajišťují hladkou plnost, o kterou vždy usilujeme. Nacházejí se v nejsvrchnějších vrstvách naší pokožky a fungují jako bariéra, která chrání naši pleť před působením stresových faktorů z prostředí, jako je znečištění, suchý vzduch a nečistoty. Produkce ceramidů se časem přirozeně vyčerpá, kožní bariéra se oslabí, a proto je důležité používat přípravky péče o pleť obsahující ceramidy, které obnoví hydrataci a vlhkost pokožky a zanechají ji pružnou. Vzhledem k tomu, že ceramidy jsou přirozenou součástí kožní bariéry, jsou skutečně vhodné pro použití na všechny typy pleti. Přesvědčit se o tom můžete například v séru Algae - Ceramide.

Kyselina hyaluronová  - má neuvěřitelnou schopnost hydratovat pokožku. Absorbuje a udržuje vlhkost v naší pleti, udržuje ji hebkou a  zářivou. Zatímco naše tělo tuto složku vázající vlhkost přirozeně produkuje, přirozená produkce kyseliny hyaluronové se s věkem snižuje, a proto se HA často objevuje také v přípravcích proti stárnutí pleti.

Kyselinu hyaluronovou využíváme v naší kosmetice čím dál častěji a to i v té čistící jako je například Hyaluronic gel.

Niacinamid - má schopnosti bojovat proti zánětům. Lze jej použít k léčbě akné, růžovky a hyperpigmentace, protože je obzvláště dobrý při snižování zarudnutí a podráždění. Kromě protizánětlivých vlastností tento derivát vitaminu B3 také zlepšuje elasticitu naší pleti, posiluje vnější vrstvy pokožky a pomáhá zvyšovat hladinu mastných kyselin v pokožce, což vede k jasnějšímu vzhledu pleti. Na produktech s jeho obsahem usilovně pracujeme.

Přírodní Retinol – Bakuchiol , který se po vstřebání do pokožky mění na kyselinu retinovou (aktivní formu vitaminu A, kterou pokožka skutečně potřebuje). Lokální retinol zvyšuje buněčnou výměnu, což podporuje obnovu pokožky, zanechává ji jasnější a zdravější a zároveň pomáhá korigovat pigmentaci pleti. Je oblíbený pro svou schopnost bojovat proti akné, proti stárnutí pleti a schopnost rozjasňovat pleť. Bakuchiol obsahuje téměř každý náš produkt na pokožku. Například sérum AcneNo.

Vitamin C -  je silný antioxidant, který při lokální aplikaci stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu, což vede k mladšímu vzhledu a pevnějšímu pocitu pleti. Chrání pleť před agresory z okolního prostředí a zároveň zabraňuje jejímu poškození. Používá se k rozjasnění pleti, korekci hyperpigmentace a zlepšení tónu pleti, protože pomáhá redukovat jizvy nebo skvrny, aniž by se změnila normální pigmentace pleti. Obsažen je například v séru Extra Fruit.

Vitamin E -  se přirozeně vyskytuje v osmi chemických formách. Nejčastěji uváděné v přípravcích péče o pleť jsou tokoferylacetát a tokoferol. Je to silný antioxidant, takže může pomoci chránit pleť před znečištěním životního prostředí a má protizánětlivé vlastnosti, což znamená, že je mimořádně zklidňující a může zabránit známkám předčasného stárnutí. Vitamin E je také skvělým hydratačním prostředkem, protože tak velmi působí a má skvělé vlastnosti při hojení ran, protože pomáhá posilovat bariérovou funkci pokožky. Například v našem séru My Juvenile Bright je obsažen ve vysoké koncentraci díky vzácnému opunciovému oleji.

Alfa-hydroxykyseliny (AHA) pocházejí z přírodních zdrojů, jako je např. ovoce. Mezi výhody AHA kyselin na pleť patří exfoliace, rozjasnění, vyhlazení, prevence proti stárnutí a akné. Vysoký obsah AHA kyselin naleznete například v Ibiškovém oleji.

Naše vášeň pro přírodní kosmetiku a využití aktivních látek se nezastavitelně rozrůstá a proto budeme podobné složky využívat ve většině našich produktů.

 

A jak my říkáme, důkaz místo slibů:

           

před používáním séra DERMA                 pouhých 7 dní po používání DERMA séra

 

*Fotografie jsou autentické a jedná se o majetek společnosti Terra99 Europe s.r.o.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz