7 důvodů proč neodkladně začít používat přírodní kosmetiku

Určitě jste se již párkrát zamysleli nad tím proč je přírodní kosmetika tak časté téma v oblasti tohoto odvětví?! My známe odpověď a to protože zkrátka, příroda nám již všechny potřebné nástroje pro krásnou pleť nadělila. Samozřejmě, že i v této oblasti dochází stále k novým metodám a průlomům.

Nyní se podíváme na několik důvodů PROČ začít používat přírodní kosmetiku, především tu naši

 

1.
Hlavní podstatou přírodní kosmetiky je ta, že se při jej výrobě nepoužívají syntetické látky, které mohou škodit zdraví, přírodě nebo životnímu prostředí. Kvalitně vyrobená přírodní kosmetika má fungovat stejně jako ta synteticky vytvořená. A proč říkáme kvalitně vyrobená? Protože i v kvalitě prvotních složek jsou rozdíly. Jako si například v obchodě koupíte rozdílně kvalitní olivový olej, tak i přípravky s podobným složením, avšak jinou kvalitou. Za tu naši my tady ručíme krkem.
 
2.

Dalším důvodem je také pokožka hlavy a vlasy, které k péči o sebe neodmyslitelně patří. Je už obecně známo, že silikony, parabeny a sulfáty našemu vlasu neprospívají, vysušují je ještě více a vlas obalují tak, že dochází k jejich maštění. Proto jsme vyvinuli tuhé šampony, tzv. šampuky, které tyto látky samozřejmě neobsahují. Naopak obsahují pudry, využívané na různé problematiky již po staletí a díky esenciálním olejům také krásně voní. Syntetické barvy lze vyměnit za hennu a jako masku na vlasy či obličej lze využít pudry.

TIP NA MASKU NA OBLIČEJ NEBO VLASY: Ideální je smíchat některý z vhodných pudrů nebo amazonských jílů s medem. Vytvoří hladkou směs a společně krásně hydratují a vyživují. Taková varianta je vhodná na obličej. Na vlasy postupujte stejně, jen přidejte trochu kokosového oleje.

 
3.
Variabilita produktů jako jsou například oleje, je pak dalším z přínosných důvodů proč bez odkladu začít s přírodní kosmetikou. Esenciální oleje mají využití nejen jako vyvolávač emocí účinků v aromalampách, ale také pro míchání s nosnými oleji na masáž těla, obličeje nebo výrobě při dalších kosmetických přípravků. Kosmetické oleje lze využít na vlasy, tělo a pleť, stejně jako tolik oblíbené hydroláty (květinové vody).
 
 
02
 
 
4.
Díky tomu, že ze složení přírodní kosmetiky zmizí podstatná část zbytečností, jako jsou výplně, barviva, syntetické konzervanty a další, zbude většina aktivních látek, které mají za úkol se vypořádat s daným problémem a pleť vyživit. Proto pak dochází k její účinnosti a proto je na trhu čím dále oblíbenější.
 
 
5.
Hydratace pleti – věčné téma. Někdy bývá řešení přímo před Vámi a často za ním stojí špatně zvolená čistící kosmetika. Tu totiž používá bez rozdílu každá žena. Některé přípravky pro očistu pleti obsahuj látky, které kromě povrchových nečistot odstraňují i kožní maz – ten pak nemusí být v rovnováze, stejně jako pokožka. Důsledkem je opak zdravě vypadající pleti a tou je pleť bez hydratace a rozjasnění. Někdy nerovnováha přerůstá až v pleť se sklony k akné. Přírodní rostlinné přípravky dělají opak: šetrně hydratují, nenarušují harmonii a mikrobiom pleti.  Pouze neagresivní formou může vypadat pokožka zdravě a to je právě jemná přírodní kosmetika, která by na sebe měla navazovat v několika krocích. Každý z nich totiž má svůj smysl a účel.
 
 
6.
Viditelnost účinků je neodmyslitelným bodem v péči o pleť pomocí přírodní kosmetiky. Je jistě potřeba dodržovat některé zásady a vybrat přípravky správně, na Váš typ pokožky a na konkrétní problematiku. Pokud máte toto zmáknuté, je také napůl vyhráno. Důležité je si nesahat na obličej špinavýma rukama, každý večer poctivě pokožku vyčistit a odlíčit a stejně tak nezapomínat na ranní čištění pokožky.
 
 
7.
Posledním bonusem, který na Vás při používání přírodní kosmetiky čeká, jsou její aromaterapeutické účinky. Protože v mnoha sérech a přípravcích jsou používány esenciální oleje, které jsou velmi výrazné na svou vůni a využívány právě především pro aromaterapeutické účinky. A čich je pro nás ve spojení s „příjemným pocitem“, také velmi zásadní.