Dvojí čištění aneb jak bezchybně odlíčit pleť

Dvojí čištění pleti neboli double cleansing je nejúčinnější způsob, jak z obličeje na konci dne perfektně odstranit veškeré líčení a nečistoty.
 
Ponechání těchto nečistot na pleti vede jen k problémům: póry se ucpávají, tvoří se pupínky a pleť začne vypadat unaveně a nezdravě.  Ze všech kroků, které jste zvyklá své pokožce dopřát je právě dvojité čištění to nejdůležitější.
 
Kde se tato technika zrodila?
Asi Vás nepřekvapí, že se tato technika stala populární v Jižní Koreji a Japonsku, odkud pochází velká řada dnešních kosmetických trendů. Tato metoda spojuje dva nejdůležitější aspekty čištění - pečlivost a šetrnost k pokožce.
 
Co je dvojí čištění a jak se dělá? Jaké produkty jsou k němu určené?
 
Začneme otázkou první a to co tato technika znamená.
Jak jistě tušíte, princip spočívá  tom, že pokožku obličeje prostě vyčistíte nadvakrát.
V první řadě se díky olejovým produktům zbavíte makeupu a díky následným krokům pokožku dokonale dočistíte.
 
K rituálu kromě samotných produktů můžete použít i různé pomocníky jako jsou konjakové houbičky, kartáčky nebo masážní váleček na samotný závěr a vmasírování péče do obličeje a dekoltu. Na ten nikdy při ošetřování pokožky nezapomínáme, protože se také podrobuje procesům stárnutí a vlivům vnějších vlivů jako je například teplo nebo mráz.
 
03
 
Nyní k samotným bodům.
V první řadě nám tedy jde o odstranění make-upu nebo nečistot z uplynulého dne, které nám na pleti zůstaly.
 
Jako první krok začneme odlíčením řasenky pomocí odličovacího oleje Mascara. Olej naneseme na vatový tampon (my rádi používáme klidně i navlhčený) a odlíčíme oční okolí.
 
Olej opláchneme vodou a následně naneseme na vatové tampony nebo čistou houbičku Odličovací olej, kterým odlíčíme zbytku makeupu a vnějších nečistot z obličeje, poté opět smyjeme vodou.
 
Přechodem mezi první a druhou fází odlíčení se pak stává čistící gel. Ten je na bázi oleje, ale v dlani ho smícháme společně s vodou nebo hydrolátem,tak že z něj vznikne lehce mléčná emulze a vmasírujeme ji do pokožky obličeje. Následně opět obličej opláchneme vodou do čista.
 
Zásadním krokem v druhé fázi je pak čistící pudr. Ten se míchá s vodou, až z kombinace vznikne jemná směs, kterou pleť už čistíme do hloubky a zároveň ji, díky lehkým exfoliačním účinkům pudru, regenerujeme.
 
Předposledním bodem je hydratační emulze na vodní bázi (Hyaluronová esence, D Hyacol Gold)  , která funguje jako “combo” společně s posledním krokem ošetření a tím je sérum.
 
02
 
Náš TIP -  společně tahle dvojka funguje jak efektivně, tak funkčně a to smícháním obou dohromady!  Stačí dát cca 2 - 3 kapky esence a  do ní  2 - 3 kapky séra nebo oblíbeného kosmetického oleje ! Nehrozí Vám tolik obávaný pocit mastnoty, při ošetření pleti oleji a díky vodě a kyselině hyaluronové Vám aktivní látky z olejů a sér pronikají hluboko do pokožky.
 
Ač to pro nové uživatelky přírodní kosmetiky může znít jakkoliv složitě, věřte nám, zabere to jen pár minut a výsledky se pak dostaví zaručeně.
Jakmile není pokožka perfektně vyčištěná, nemají pěstící přípravky se ukázat ve své plné síle.
 
Přejeme Vám krásné jaro a uživatelkám, které si našly chvíli na přečtení blogu děkujeme a zároveň bychom je chtěli poprosit o komentář na našich sociálních sítích třeba se svou zkušeností s rituálním očištěním pleti.
 
Tým kosmetiky My.