Jak se starat o pokožku v zimě?

Jednou z nejčastějších otázek, kterou dostáváme je – Jsou oleje vhodné i pro zimní péči?

A my odpovídáme: ANO! Jednoznačně ano!

Ať je venku teplo nebo mráz, hydratace pokožky je, bez ohledu na počasí, naprosto zásadní. Pravidelné doplňování tekutin způsobuje, že tělo i pokožka, funguje tak, jak by měla. Pleť potřebuje ke svému zdravému vzhledu a přirozené kráse dostatečné množství hydratace, nejen ve formě pravidelného pitného režimu, ale i díky správnému použití a výběru kosmetiky. Proto bychom v zimě rozhodně neměli zapomínat na svou pleť a dopřát jí bohatou hydrataci i během chladných dnů.

 

01

 

Proč jsou pleťové oleje vhodné pro péči v zimním období?

Mají oproti krémům na vodní bázi, jinou strukturu. To neznamená, že by jejich aplikace byla složitější. Při správném použití jsou perfektně vstřebatelné a díky svému přírodnímu složení a aktivních látek dokážou uzamknout vlhkost v pleti, proto vaše pokožka zůstane dlouhodobě hydratovaná a vyživená. Navíc umí podpořit tvorbu zdravých kožních buněk. Pravidelným používáním pleťových olejů získáte pro svou pleť řadu benefitů, které podporují její přirozenu krásu a zdraví.  Díky těmto vlastnostem předejdete vysušování, loupání a praskání pokožky, které jsou pro zimní období typické. Navíc mají schopnost pleť zklidňovat a proto jsou nejen řešením, ale také prevencí pro chladné počasí.

Hlavní účinky rostlinných olejů pro pokožku v zimě?

  • Doplňují pleti chybějící vitamíny a minerály
  • Podporují její přirozenou obranyschopnost a schopnost bojovat proti volným radikálům
  • Zabraňují vysoušení a podráždění pokožky
  • Podporují regeneraci pokožky a zdraví kožních buněk
  • Po nanesení na vlhkou pokožku uzamykají v pleti vlhkost a udržují ji hydratovanou po celý den

 

A jaké jsou vhodné oleje pro péči o pleť v zimě? 

Jedními z nejtypičtějších a nejčastějších, se kterými se setkáváme, jsou pro své hydratační, regenerační a vyživující schopnosti oleje Arganový, Jojobový a Mandlový.

Je to také proto, že mají hustší konzistenci a pokožka tak má pocit vyživení a vláhy.

Mezi naše TOPky, ale patří určitě olej Kakaový

Nejen, že má dobře známou vůni po kakaových bobech, obsahuje také třikrát vyšší obsah retinolu (vitamín A), než například Šípkový olej, který je vynikající na pigmentové skvrny a pro zralou pokožku. Je bohatý na vitamíny, minerály a mastné kyseliny obohacující pokožku.

Dalším favoritem na zimu je Amarantový olej

Ten obsahuje Omega 6 a 9 mastné kyseliny, rostlinné steroly a tokoferoly. Má úžasné hydratační schopnosti a je vhodný i pro problematickou pokožku trpící dermatitidou aj.

02

 

U olejů nikdy nezapomínáme na předchozí hydrataci.

Za nás doporučujeme buď hydrosoly (rostlinné, přírodní vody) jako je okurkový, melounový, lipový nebo rovnou hydratační esenci vytvořenou ze zmíněných vod a jako bonus přidanou kyselinou hyaluronovou, která zabraňuje stárnutí pleti a je tzv. hydratační bombou pro Vaši pokožku.