Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.70 - Olej z Pražené Kávy - BIO

Neohodnoceno
440 Kč 790 Kč od 440 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI: COFFEA ARABICA SEED OIL

Olej z pražených kávových zrn se získává lisováním pražených zrn rostliny Coffea arabia za studena a má bohatou vůni pražené kávy. Kávovníky pocházejí z tropických oblastí Jižní Ameriky, Asie a Afriky. Rostlina je malý keř, který obvykle dosahuje výšky 3-4 metrů. Olej z kávových zrn byl po staletí používán ženami v Brazílii jako zkrášlující prostředek a v kosmetickém průmyslu se těší stále větší oblibě, protože pomáhá zastavit viditelné známky stárnutí.

Původ: Brazílie

Detailní informace

Detailní popis produktu

S rostoucí oblibou kávových složek v dnešních aktivních kosmetických přípravcích zaměřených na mladé lidi nachází kávový olej široké uplatnění v různých produktech. Dodává aromatické vlastnosti krémům a pleťovým vodám a tyčinkovým mýdlům a je také široce doporučován pro použití v kosmetice, toaletních potřebách, mýdlech, masážních olejích a balzámech, přípravcích pro péči o vlasy a opalování.

Četné vědecké studie ukazují, že olej z pražených kávových zrn má regenerační schopnosti, zlepšuje vzhled jemných vrásek, pevnost, zarudnutí a strukturu pleti. Káva má stejnou úroveň PH jako lidská pokožka. Už jen tato výhoda pomáhá udržovat zdravou rovnováhu udržováním správné hladiny vlhkosti a předcházet vzniku akné. V posledních letech se káva používá především jako složka špičkových přípravků proti stárnutí pleti. Olej z pražených kávových zrn podporuje syntézu kolagenu a stimuluje hygroskopické vlastnosti pokožky.

Kávový olej bohatý na polynenasycenou kyselinu linolovou, polyfenoly a estery diterpenů - účinný pro péči o pokožku při slunění, ošetření stárnutí, hojení ran a přípravky proti celulitidě. Olej z kávových zrn je známý jako protizánětlivý, zjemňující pokožku a svými vynikajícími vlastnostmi zadržuje vlhkost. Olej z pražené kávy navíc obsahuje enzymy, které stimulují detoxikaci a napomáhají čištění, a je tak ideálním pomocníkem při ošetřování aknózní nebo problematické pleti.

ÚČINKY

  • vrásky
  • pevnost pokožky
  • syntéza kolagenu
  • proti celulitidě
  • problematická a aknózní pleť

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.

 

MASTNÉ KYSELINY

SPECIFICATIONS (%)

Palmitic Acid C16:0

30.00 – 36.00

Stearic Acid C18:0

7.50 – 9.50

Oleic Acid C18:1 (n-9)

7.50 – 10.50

Linoleic Acid C18:2 (n-6)

40.00 – 46.00

Alpha-Linolenic Acid C18:3 (n-3)

Maximum 2.00

Arachidic Acid C20:0

2.00 – 4.00

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz