Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.68 - Cupuacu olej - WILD HARVEST

Neohodnoceno
350 Kč 590 Kč od 350 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI: THEOBROMA GRANDIFLORUM SEED OIL

Náš ekologicky vyráběný olej Cupuaçu se získává ze semen stromu Theobroma grandiflorum, který roste volně ve východní části brazilských amazonských deštných pralesů. Olej z cupuacu je vynikající veganskou alternativou lanolinu živočišného původu a má velmi vysokou schopnost absorpce vody, díky čemuž funguje mnohem účinněji jako hydratační a vypínací prostředek.

Původ: Brazílie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Olej z cupuacu se může pochlubit mnoha stejnými výhodami jako máslo z cupuacu, protože olej se ve skutečnosti získává filtrací (neboli frakcionací) másla z cupuacu. Během filtrace se všechny vyživující látky z másla vyjmou do koncentrovaného oleje, zatímco sloučeniny, díky nimž je máslo pevné a voskovité, zůstanou zachovány. Na rozdíl od másla Cupuacu, které zůstává při pokojové teplotě pevné a voskovité, má olej Cupuacu konzistenci podobnou typickému oleji lisovanému za studena, což usnadňuje jeho použití v kosmetických přípravcích.

Luxusní, výživný olej Cupuacu je vynikajícím zvláčňujícím prostředkem pro kosmetické přípravky a lze jej použít k prevenci vysoušení pokožky a vzniku vrásek, ke snížení degenerace kožních buněk a k obnovení pružnosti, schopnosti zadržovat vlhkost a elasticity pokožky. Ačkoli není uznáván jako ochranný faktor, olej z Cupuacu je také dobře známý pro svou schopnost absorbovat škodlivé UVA/UVB záření pro přirozenou ochranu před sluncem.

Olej z cupuacu zlepšuje vzhled předčasně stárnoucí a ztenčené pokožky a zároveň je vynikajícím hydratačním prostředkem se skvělou absorpcí vody. Pomáhá také zlepšovat pružnost pokožky tím, že podporuje kolagenové a elastinové proteiny. Cupuacu Oil tak činí tím, že udržuje kožní bariéru a pomáhá jí zvládat hladinu toxinů, jako je znečištění a cigaretový kouř, které přispívají ke vzniku jemných linek, vrásek, tmavých skvrn a dalších známek stárnutí. Kromě výrobků pro péči o pleť se olej cupuacu hojně používá také v přípravcích pro péči o vlasy, kde hydratuje vysušené prameny a zároveň podporuje zdravý růst vlasů.

ÚČINKY

  • zvláčňující
  • hydratační
  • přirozený AVA/UVB faktor
  • podporuje kolagen a elastin
  • hyperpigmentace
  • podporuje zdravý růst vlasů

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.

 

MASTNÉ KYSELINY

SPECIFICATIONS (%)

Palmitic Acid C16:0

5.00 – 11.00

Stearic Acid C18:0

6.00 – 12.00

Oleic Acid C18:1 (n-9)

58.00 – 76.00

Linoleic Acid C18:2 (n-6)

7.00 – 15.00

Arachidic Acid C20:0

1.00 – 5.00

Behenic Acid C22:0

Maximum 1.00

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz