Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.66 - Mangový olej - BIO

Neohodnoceno
250 Kč 390 Kč od 250 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI: MAGNIFERA INDICA SEED OIL

Náš ekologicky vyráběný mangový olej se získává z pecky (jádra) manga, plodu stromu Mangifera indica pocházejícího z jižní Asie. Plody manga mají sladkou žlutou dužinu, která obklopuje velkou pecku uprostřed, nazývanou také jádro, semeno nebo pecka. Tuk získaný ze semene je při pokojové teplotě pevný a nazývá se mangové máslo. Olej se získává frakcionací z mangového másla: při výrobě mangového oleje se mangové máslo roztaví a následně se oddělí olejová a tuková část, čímž se získá lehčí produkt ve formě tekutého oleje při pokojové teplotě.

Původ: Indie

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mangový olej obsahuje menší koncentraci kyseliny stearové, která dává mangovému máslu jeho pevnou, voskovou konzistenci, takže nejenže se při nižších teplotách nevrací zpět do konzistence másla, ale má nyní svou jedinečnou bohatou, lehkou strukturu.

Olej ze semen manga je nabitý typem polyfenolové sloučeniny zvané mangiferin, která je dobře známá pro své zvláčňující a antioxidační vlastnosti. Tento vynikající olej vykazuje vynikající penetrační vlastnosti a dobrou roztíratelnost na pokožce, díky čemuž je ideální pro použití jako aktivní složka v balzámech na rty a hydratačních přípravcích na pokožku. Olej z mangových semínek také zabraňuje vysoušení pokožky a vzniku vrásek, omezuje degeneraci kožních buněk a obnovuje pružnost pokožky. Jeho bohatá vyživující povaha může dokonce prospět těm, kteří trpí kožními onemocněními, jako jsou ekzémy nebo lupénka.

V přípravcích pro péči o vlasy pomáhají antioxidační, hydratační a protizánětlivé vlastnosti mangového oleje také hydratovat pokožku hlavy a obnovovat poškozené vlasy. Olej z jader manga může také dodat vlasům lesk a podpořit jejich růst. Poskytuje dokonce i ochranu před škodlivým UV zářením.

ÚČINKY

  • zvláčňující a antioxidační vlastnosti
  • zabraňuje vysoušení pokožky
  • vhodný na vrásky
  • obnovuje pružnost pokožky
  • hydratuje pokožku hlavy
  • přirozená ochrana před UV

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.

 

MASTNÉ KYSELINY

SPECIFICATIONS (%)

Palmitic Acid C16:0

4.00 – 10.00

Stearic Acid C18:0

4.00 – 14.00

Oleic Acid C18:1 (n-9)

65.00 – 76.00

Linoleic Acid C18:2 (n-6) 

6.00 – 14.00

Arachidic Acid C20:0

2.00 – 6.00

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz