Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.62 - Cedr - WILD HARVEST

Neohodnoceno
195 Kč
Skladem (>5 ks)
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI: THUJA OCCIDENTALIS LEAF OIL

Náš ekologicky vyráběný esenciální olej z listů cedru, známý také jako esenciální olej z túje, se destiluje parou z čerstvých zelených listů a větví jehličnatého stromu Thuja occidentalis, který pochází ze severovýchodní oblasti Spojených států a jihovýchodní části Kanady, kde přirozeně roste ve vlhkých lesích a v blízkosti skal. Profil oleje z listů cedru (Thuja) je ostrý, svěží, kafrovitý, dřevitý a zelený.

Původ: Kanada

Gewachsen Royalty-free Stock vektory  BiOOO.cz - Cruelty Free  vegan

Detailní informace

Detailní popis produktu

Thuja occidentalis, známá také pod názvy Arbor vitae a Northern White Cedar, je pouze malý nebo středně velký strom, dorůstá do výšky 15 m a je považována za dar lidstvu pro své nesčetné využití, mimo jiné v řemeslech, stavebnictví a lékařství. Větve cedru se sbírají od května do listopadu pro destilaci esenciálního oleje.

 Esenciální olej z cedrových listů má silné antibakteriální a adstringentní vlastnosti, které mohou být užitečné v boji proti různým chronickým kožním onemocněním včetně akné, lupénky a ekzémů. Může napomáhat revitalizaci mdlé a překrvené pokožky tím, že podporuje zdravou mikrobiální rovnováhu. Olej z cedrových listů (Thuja) se používá také pro své vynikající expektorační vlastnosti, díky nimž je skvělou volbou pro zmírnění překrvení a usnadnění dýchání. Tento esenciální olej je také účinný při odpuzování nejrůznějšího hmyzu včetně komárů, švábů, stříbrných rybiček a mravenců.

Z emocionálního a energetického hlediska se olej z bílého cedru (Thuja) často používá k očistě mysli, těla a ducha, zejména při snaze snížit negativní emoce. Může být také účinný při stimulaci duševního soustředění a pomáhá zmírnit vyčerpání.

 
POUŽITÍ 
  • Při aplikaci na kůži doporučujeme smíchat s nosným olejem - 3-5kapek/50ml nosného oleje
  • Při použití do difuséru nakapeme několik kapek (3-8kapek) do přístroje či do aromalampy, záleží na velikosti a větranosti místnosti
  • Při použití do koupele 5 – max.10 kapek smíchat s koupelovou solí, nikdy nedávat do vany samostatně

 

Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto  přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji:

 

Bezpečnostní upozornění: 
  • Uchovávejte mimo dosah dětí
  • PŘI POŽITÍ: Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO. NEVYVOLÁVEJTE zvracení.
  • Skladujte uzamčené.
  • Při používání mějte po ruce vždy jakýkoliv rostlinný olej pro případně naředění. Nikdy neumývejte postižené místo vodou, může zvýšit reakci
  • Neaplikujte do očí a ani do očního okolí
  • Neaplikujte do uší
  • Pozor na vystavování se slunci při použití fotosenzitivních olejů
  • Těhotné ženy: použití pouze po konzultaci s lékařem
  • Astmatici: použití pouze po konzultaci s lékařem

 

Nařízení Evropského parlamentu nám neumožňují uvádět u výrobků neschválená zdravotní tvrzení. Není to možné ani v případech, kdy jsou tato zdravotní tvrzení potvrzená vědeckými studiemi. Zdravotní tvrzení zde není možné uvádět ani v rámci osobních zkušeností a referencí. Pro zjištění podrobnějších informací se proto odkazujte na jiné zdroje. 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz