Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.61 - TONKA BEAN ABSOLUTE

Neohodnoceno
Značka: My
355 Kč 499 Kč 850 Kč od 355 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: DIPTERYX ODORATA 
 
Náš ekologicky vyráběný Tonka Bean Absolutní olej se získává ze semen (neboli "fazolí") plodů Dipteryx odorata, známého také jako Cumaru nebo Kumaru, velkého tropického stromu pocházejícího ze Střední a Jižní Ameriky. Díky své hluboké, karamelové, pudrově sladké vůni je olej Tonka Bean Absolute jednou z nejlepších parfémových složek pro fixaci přírodních parfémů. Svým profilem připomíná karamel, mandle a vanilku.
 
Země původu: Brazílie
 
Gewachsen Royalty-free Stock vektory  BiOOO.cz - Cruelty Free  vegan

Detailní informace

Detailní popis produktu

Od února do dubna padají ze stromů zralé plody Dipteryx odorata. Jakmile se plody sklidí, odstraní se tvrdá vnější slupka a sbírají se zrnka. Tyto černé, vrásčité fazole se pak několik dní suší, než se použijí k extrakci absolutního oleje.
 
Fazole Tonka obsahují kumarin, sloučeninu, která byla z této rostliny poprvé izolována a pojmenována podle ní. Kumarin je zodpovědný za příjemnou vůni fazolí, což vedlo parfumérský průmysl k označení těchto výtažků v rodině Gourmet.
 
ÚČINKY
  • Má antiseptické vlastnosti
  • Působí proti křečím
  • Používá se jako přírodní insekticid a jako prostředek proti srážení krve
  • Má úžasnou vůni 
V aromaterapii je vůně Tonka Bean teplá a letní a lze ji použít k vytvoření atmosféry, která přináší pocit klidu, podporuje relaxaci a zdravý spánkový cyklus. Je také považována za látku s afrodiziakálními účinky a používá se ke zvýšení sexuálního vzrušení. 
 
 
POUŽITÍ 
  • Při aplikaci na kůži doporučujeme smíchat s nosným olejem - 3-5kapek/50ml nosného oleje
  • Při použití do difuséru nakapeme několik kapek (3-8kapek) do přístroje či do aromalampy, záleží na velikosti a větranosti místnosti
  • Při použití do koupele 5 – max.10 kapek smíchat s koupelovou solí, nikdy nedávat do vany samostatně

 

Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto  přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji:

Coumarin

 
Bezpečnostní upozornění: 
  • Uchovávejte mimo dosah dětí
  • PŘI POŽITÍ: Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO. NEVYVOLÁVEJTE zvracení.
  • Skladujte uzamčené.
  • Při používání mějte po ruce vždy jakýkoliv rostlinný olej pro případně naředění. Nikdy neumývejte postižené místo vodou, může zvýšit reakci
  • Neaplikujte do očí a ani do očního okolí
  • Neaplikujte do uší
  • Pozor na vystavování se slunci při použití fotosenzitivních olejů
  • Těhotné ženy: použití pouze po konzultaci s lékařem
  • Astmatici: použití pouze po konzultaci s lékařem

 

Nařízení Evropského parlamentu nám neumožňují uvádět u výrobků neschválená zdravotní tvrzení. Není to možné ani v případech, kdy jsou tato zdravotní tvrzení potvrzená vědeckými studiemi. Zdravotní tvrzení zde není možné uvádět ani v rámci osobních zkušeností a referencí. Pro zjištění podrobnějších informací se proto odkazujte na jiné zdroje. 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní esenciální oleje
Země původu: Brazílie
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz