Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.61 - Amarantový olej - BIO

Neohodnoceno
320 Kč 490 Kč od 320 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI: AMARANTHUS CAUDATUS SEED OIL

Náš ekologicky vyrobený olej z amarantových semen se získává extrakcí superkritickým CO2 (výtěžnost 5-8 %) ze semen Amaranthus caudatus, který pochází z Jižní Ameriky, ale dnes se hojně pěstuje po celém světě jako plodina. Amarantový olej je velmi bohatý na přírodní tokoferoly a tokotrienoly (komplex vitaminu E), rostlinné steroly (fytosteroly), karotenoidy a především skvalen, lipid přirozeně se vyskytující v kůži.

Původ: Indie

Detailní informace

Detailní popis produktu

AMARANT

Historie rostliny Amaranthus caudatus sahá až do doby před 8 000 lety, kdy byla tato plodina nepostradatelnou součástí kulinářských, léčebných a duchovních praktik Aztéků. Amarantová mouka neobsahuje lepek, takže je vhodná i pro lidi s nesnášenlivostí lepku (celiakií). Jedna rostlina amarantu má až 16 000 zrn, z nichž se získává olej i mouka.

Amarantový olej s vysokým obsahem omega-6 a omega-9 mastných kyselin rychle proniká do pokožky, aniž by na ní vyvolával pocit mastnoty. Jeho schopnost pronikat hluboko do kožní tkáně mu pomáhá transportovat další složky, které samy o sobě nemohou proniknout pokožkou. Bohatý obsah skvalenu propůjčuje oleji z amarantových semínek kromě toho, že je přirozenou chemickou látkou totožnou s pokožkou, také protistárnoucí, protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, které vytvářejí ochrannou vodotěsnou bariéru proti TEWL (trans-epidermální ztrátě vody) a napomáhají zadržování vlhkosti. Jeho složení bohaté na živiny navíc dodává amarantovému oleji vynikající regenerační vlastnosti, což může být důležité zejména pro ty, kteří trpí kožními onemocněními, jako je lupénka nebo dermatitida.

Amarantový olej, známý pro své mimořádně zvláčňující a hloubkově hydratační vlastnosti, může přirozeně pomoci zvýšit pružnost vlasů a důsledně obnovit lesk matných a poškozených vlasů. Olej z amarantových semínek je také báječným kondicionérem na vlasy a při použití jako olejová kúra před šamponováním může pomoci udržet pokožku hlavy zdravou.

 

ÚČINKY

  • hydratační a regenerační
  • zvláčňující
  • vhodný na dermatitidy a jiné kožní problémy

 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.

 

MASTNÉ KYSELINY

SPECIFICATIONS (%)

Palmitic Acid C16:0

15.00 – 25.00

Stearic Acid C18:0

2.00 – 5.00

Oleic Acid C18:1 (n-9)

15.00 – 30.00

Linoleic Acid C18:2 (n-6)

40.00 – 50.00

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz