Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.59 - Ovesný olej

Neohodnoceno
370 Kč 650 Kč od 370 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI: AVENA SATIVA KERNEL OIL

Náš ekologicky vyráběný ovesný olej se získává ze semen Avena sativa, obilného zrna známého také jako oves obecný. Oves se již tisíce let používá jako prostředek ke zklidnění a lokálnímu ošetření kožních potíží. Olej z ovesných jader má neuvěřitelně lehkou strukturu, čirý jantarový odstín a jemnou aromatickou vůni. Ovesný olej je plný ceramidů, uzamyká vlhkost tím, že vytváří ochrannou, vodotěsnou bariéru proti TEWL (trans-epidermální ztrátě vody) a působí jako okluzivní a zvlhčující látka. Ceramidy jsou lipidy (tukové molekuly), které se přirozeně vyskytují ve vysokých koncentracích v nejsvrchnějších vrstvách pokožky a které pomáhají pokožce udržovat vlhkost a také ji chrání před agresivními vlivy prostředí, jako jsou dráždivé látky a znečištění.

Původ: Anglie

Detailní informace

Detailní popis produktu

OVES

Oves je obilnina pěstovaná za účelem zisku zrna. Oves je jednoděložná rostlina z čeledi Poaceae. Je to jednoletá kulturní obilnina, původem z východní Evropy, u nás odedávna pěstovaná. Převislé květy skládají všestranně rozvětvenou latu, klásky jsou dvoukvěté. Plodem je obilka.

Ovesný olej, bohatý na biologicky aktivní složky, jako jsou tokoferoly, fytosteroly, fosfolipidy a také četné antioxidanty, je proslulý svými výjimečnými účinky proti stárnutí a pomáhá udržovat mladistvý vzhled pleti. Snadno se vstřebává do pokožky a zanechává nemastný pocit, přičemž pokožku hydratuje, zklidňuje a hydratuje. Vysoká koncentrace omega-9 a 6 mastných kyselin v ovesném oleji hydratuje a vyživuje vlasová vlákna a chrání je před poškozením způsobeným vnějšími vlivy prostředí (chlad, znečištění, tvrdá voda, slunce).

Ovesný olej údajně zvyšuje pružnost a pevnost pokožky tím, že podporuje tvorbu kolagenu, a také usnadňuje hojení podráždění, zánětů, zarudnutí a popraskání, zejména ve spojení se spálenou pokožkou a stavy, jako je dermatitida, ekzém a lupénka. Jeho super zvláčňující a hloubkově hydratační vlastnosti jsou známé tím, že zabraňují ztrátě vlhkosti pokožky, čímž ji zjemňují, vyživují a chrání, což v konečném důsledku revitalizuje a omlazuje pleť. Olej z jader Avena sativa se běžně používá do krémů, pleťových mlék, mastí, másel a balzámů, ale i do mýdel, koupelových olejů a masážních olejů.

ÚČINKY

  • hydratační
  • výživný a zvláčňující
  • anti-age
  • podporuje tvorbu kolagenu

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.

 

MASTNÉ KYSELINY

SPECIFICATIONS (%)

Palmitic Acid C16:0

10.00 – 20.00

Stearic Acid C18:0

1.00 – 4.00

Oleic Acid C18:1 (n-9)

35.00 – 47.00

Linoleic Acid C18:2 (n-6)

30.00 – 47.00

Alpha-Linolenic Acid C18:3 (n-3)

1.00 – 3.00

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz