Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.57 - Lékořicový olej - BIO

Neohodnoceno
Značka: My
250 Kč 390 Kč od 250 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: GLYCYRRHIZA GLABRA EXTRACT AND HELIANTHUS ANUUS SEED OIL
 
Náš ekologicky vyráběný lékořicový olej (nazývaný také lékořicový olej) se vyrábí nízkoteplotní macerací (solární infuzí) sušených stolonických kořenů rostliny Glycyrrhiza glabra v ekologickém slunečnicovém oleji, aby se získaly složky rozpustné v tucích. Lékořice je vytrvalá luštěnina pocházející ze Středního východu, jižní Evropy a některých částí Asie, např. z Indie.
 
Země původu:  Indie
 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kořen lékořice je jednou z nejrozšířenějších bylin na celém světě a v současné době je nejpoužívanější bylinou v tradiční čínské medicíně. Jeho hlavní bioaktivní složkou, která mu dodává sladkou chuť, je glycyrrhizin; kromě toho obsahuje některé těkavé látky, flavonoidy a saponiny. Pro svou sladkost a chuťové vlastnosti se proto lékořice používá především v cukrářském průmyslu.

Kořen lékořice se po staletí používá k léčbě nejrůznějších zánětlivých dermatologických onemocnění, jako jsou ekzémy, lupénka, růžovka, kontaktní dermatitida a další stavy charakterizované zánětem a svěděním. Glycyrrhizin, triterpenoidní saponin lékořice, má silnou protizánětlivou aktivitu, která je podobná kortizolu a steroidům. Když se tyto triterpenoidy dostanou do kontaktu s kůží, spustí receptory, které přirozeně způsobují růst steroidů v kůži.

Hyperpigmentace a tmavé skvrny jsou běžným kožním onemocněním způsobeným nárůstem melaninu díky enzymu zvanému tyrosináza. Když k tomu dojde, postižená místa mají tendenci tmavnout. Glabridin, účinná látka v lékořicovém oleji, má prokazatelně protizánětlivé účinky a inhibuje tyrosinázu, čímž zastavuje tvorbu melaninu. Další účinnou látkou je liquiritin, který sice neinhibuje tyrosinázu, ale pomáhá rozptýlit a odstranit melanin a pigmenty v pokožce. Postupem času Liquiritin pomáhá celkovému tónu a čistotě pleti, protože rozkládá melanin.

Také přítomnost licochalkonu je ideální pro jedince s mastnou pletí, protože licochalkon prokazatelně reguluje obsah oleje na pleti. Přípravky péče o pleť, které obsahují lichořeřišnicový olej, mají potenciál zmírnit nepříjemné pocity a záněty spojené se spálením od slunce. Olej z kořene lékořice má údajně úžasné zklidňující vlastnosti a je hojně používán v přípravcích péče o pleť ke zklidnění a uvolnění suché a unavené pleti. Díky těmto zklidňujícím vlastnostem je olej z kořene lékořice často také součástí sér.

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz