Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.55 - Pupalkový olej - BIO

Neohodnoceno
Značka: My
220 Kč 350 Kč od 220 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI:  OENOTHERA BIENNIS OIL 
 
Náš ekologicky vyráběný olej z pupalky dvouleté (EPO), nazývaný také Evening Primrose Seed Oil, se lisuje za studena ze semen pupalky dvouleté (Oenothera biennis), která pochází z východní a střední části Severní Ameriky. Oenothera biennis, lidově nazývaná také Evening Star, Sundrop, King's Cure-All nebo Fever-Plant, má žluté květy, které kvetou a uvolňují svou vůni ve večerních hodinách, odtud název večernice.
 
Země původu:  Čína
 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

Olej z pupalky dvouleté obsahuje vysokou koncentraci kyseliny gama-linolenové (GLA), polynenasycené mastné kyseliny, která je z velké části zodpovědná za pozoruhodné léčivé vlastnosti této rostliny. Olej z pupalky dvouleté lze mimo jiné přidávat do přírodních receptur krémů, sér, pleťových mlék, tělových másel a přípravků pro péči o vlasy, přičemž může přispět k tomu, že výsledné produkty budou mít nízkou hmotnost, což podpoří jejich rychlé vstřebávání do pokožky.
 
Olej z pupalky dvouleté je intenzivně bohatý a vyživuje pokožku a vlasy, takže je ideální pro četné kosmetické aplikace. Při lokálním použití působí olej ze semen pupalky dvouleté jako rychle se vstřebávající nemastný hydratační přípravek, který lze použít jako noční sérum ke zklidnění akné, k vyrovnání produkce oleje v pleti a ke snížení výskytu strií, vrásek a jizev. Jeho hloubkově hydratační vlastnosti jsou známé tím, že zabraňují ztrátě vlhkosti pleti, čímž ji zjemňují, vyživují a chrání, což v konečném důsledku pleť oživuje a omlazuje. na pleti se sklonem k akné funguje olej ze semen Oenothera Biennis jako hloubkový čisticí prostředek, který čistí ucpané póry a díky svým protizánětlivým vlastnostem zklidňuje podrážděnou pleť. Jeho regenerační a hojivé vlastnosti jsou ideální pro použití na pleť postiženou vyrážkami, ekzémy, lupénkou a známkami stárnutí.
 
Kromě přípravků pro péči o pokožku lze olej z pupalky dvouleté použít také v šamponech a kondicionérech, kde, jak známo, vyrovnává přirozené oleje vlasové pokožky, čímž snižuje tvorbu lupů a předchází jejich vzniku. Večerní pupalkový olej posiluje prameny proti poškození způsobenému stresovými vlivy prostředí, jako je nepříznivé počasí, UV záření, ale i teplo a zbytky stylingových přípravků, a zanechává je tak lesklé a odolné. 
 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFICATIONS (%)
Palmitic Acid C16:0
5.00 - 7.00
Stearic Acid C18:0
1.00 - 3.00
Oleic Acid C18:1 (n-9)
5.00 - 10.00
Linoleic Acid C18:2 (n-6)
68.00 - 76.00
Gamma-Linolenic Acid C18:3 (n-6)
9.00 - 16.00

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz