Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.54 - Chia olej

Neohodnoceno
Značka: My
250 Kč 390 Kč od 250 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI:  SALVIA HISPANICA SEED OIL
 
Náš ekologicky vyráběný olej z chia semínek je lisován za studena z jedlých semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica), kvetoucí rostliny z čeledi mátovitých (Lamiaceae) pocházející ze Střední Ameriky. Semena chia jsou hydrofilní, což znamená, že se snadno smíchají s vodou a mohou nasáknout až dvanáctinásobek své hmotnosti tekutinou, čímž se vytvoří slizovitý povlak, který dodává potravinám a nápojům na bázi chia charakteristickou gelovou strukturu.
 
Země původu:  Mexiko
 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

Olej ze semen chia obsahuje také velké množství esenciální mastné kyseliny omega-3, která je prospěšná pro pokožku: kyselinu alfa-linolenovou (ALA). Tato esenciální omega-3 mastná kyselina pomáhá vytvářet kolagen, který zklidňuje, obnovuje a poskytuje silnou antioxidační ochranu zralé a stárnoucí pleti. Olej ze semínek chia je také skvělým zdrojem vitaminu B3 a zinku, které dodávají mastné pleti nádherný lesk.
Je také velmi ceněný pro své antioxidanty, včetně kyseliny chlorogenové a kyseliny kávové, stejně jako flavonoidů myricetinu, kvercetinu a kaempferolu.
 
Olej ze semínek chia spolupracuje s přirozenou kožní bariérou, napomáhá jejímu dobrému fungování a zlepšuje celkový tonus a pevnost. Chia Seed Oil je báječný olej, který má také schopnost obnovovat pružnost u zralé pleti, takže je vynikající volbou v boji proti vráskám. Antioxidanty obsažené v tomto oleji chrání pleť před vnějšími zdroji stresu, jako je vítr a slunce, a mohou pomoci předcházet tvorbě pupínků a nadměrnému maštění. Olej ze semen šalvěje hispánské také účinně pomáhá zklidnit zanícenou, podrážděnou, popraskanou a suchou pokožku a působí jako vynikající hydratační prostředek.
 
Díky přítomnosti esenciálních omega-3 mastných kyselin udržuje Chia olej vlasy hydratované, vyživené a upravené lépe než jakýkoli jiný produkt. Je známo, že olej ze semen chia zastavuje řídnutí vlasů a napravuje jejich poškození. Pomáhá také obnovovat matné a poškozené vlasy a dodává jim přirozený lesk. 
 
ÚČINKY
  • zklidňuje a obnovuje bariéru stárnoucí pokožky
  • zlepšuje tonus a pevnost pokožky
  • hydratační a anti-agingové vlastnosti
  • vhodný proti padající vlasům
 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFICATIONS (%)
Palmitic Acid C16:0
6.00 – 8.00
Palmitoleic Acid C16:1 (n-7)
Maximum 0.50
Stearic Acid C18:0
3.00 – 4.50
Oleic Acid C18:1 (n-9)
6.00 – 9.00
Linoleic Acid C18:2 (n-6)
17.00 – 22.00
Alpha-Linolenic Acid C18:3 (n-3)
58.00 – 65.00
Arachidic Acid C20:0
Maximum 0.50

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz