Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.5 - Šípkový olej - BIO

Neohodnoceno
Značka: My
340 Kč 550 Kč od 340 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: ROSA RUBIGINOSA / ROSA MOSQUETA SEED OIL
 
Náš ekologicky vyráběný olej ze semen růže šípkové je lisován za studena z plodů keře divoké růže (Rosa rubiginosa), který se nejčastěji vyskytuje v jižních Andách v Chile (Rosa Rubiginosa, Rosa Eglanteria a Rosa Mosqueta se vztahují ke stejnému oleji, avšak běžněji dostupný olej Rosa Canina je trochu jiný).
 
Má zemitou a štiplavou bylinkovou vůni, přirozenou oranžovou až načervenalou barvu a mírně viskózní konzistenci.
 
Komedogenita oleje: 1
 
Země původu: Čile
 
bio BiOOO.cz - Cruelty Free vegan
 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

 
ŠÍPKOVÝ OLEJ
 
Chilští indiáni v Andách po staletí využívali výživné a protizánětlivé účinky oleje ze semen šípkové růže v tradiční léčbě, péči o pleť a vlasy. Olej ze semen šípku má jedinečný výživový profil: je bohatý na omega-3, omega-6 a omega-9 mastné kyseliny a je přirozenou volbou pro hydratační přípravky.
 
Hlavním atributem, kterým náš šípkový olej (z růže šípkové - Rosa Rubiginosa) vyniká nad komerčně dostupnějším olejem z růže šípkové - Rosa Canina, je zázračná účinná látka, kyselina transretinová, známá také jako tretinoin (cca 0,357 ml/l). Je hlavní bioaktivní složkou šípkového oleje (z Rosa Rubiginosa) a má nejrůznější zázračné schopnosti, včetně obnovy a regenerace tkání, zmenšování vrásek, pomoci při akné a dokonce normalizovat velikost pórů. Je to přírodní derivát vitaminu A, který pomáhá pokožce obnovovat se a vytlačovat čerstvé buňky do epidermis.
 
Šípkový olej je přírodní prostředek proti stárnutí, bohatý jak na antioxidanty, tak na vitamin C a vitamin E. Tento úžasný, nemastný, hydratační olej ze semen šípku je pro své regenerační vlastnosti vynikající volbou do každé směsi péče o pleť. Olej ze semen růže šípkové je uznávaný pro svou schopnost redukovat výskyt jizev a vrásek a zlepšovat barvu a tón pleti. Je ideální pro přípravky na zralou pleť a pro podporu problematických stavů pleti. Olej ze semen šípku je také plný molekul, které jsou dostatečně malé na to, aby pronikly do hlubokých vrstev pokožky, zlepšily její hydrataci a hladinu kolagenu a zároveň redukovaly vrásky a jemné linky.
 
Šípkový olej je plný antioxidantů a pomáhá také posilovat ochrannou bariéru pokožky. Tato dodatečná úroveň ochrany je zásadní, pokud jde o ochranu pokožky před škodlivinami, se kterými se každodenně setkáváme, jako je UV záření a výfukové plyny z automobilů. Olej ze semen růže šípkové je ceněn pro svou schopnost obnovovat pokožku a dodávat jí zářivost a mladistvou vlhkost.
 
 
ÚČINKY 
  • Efektivně regeneruje pokožku
  • Výrazně snižuje vrásky
  • Stimuluje tvorbu kolagenu
  • Podporuje hydrataci pokožky
  • Podporuje obnovu kožních buněk a zanechává pleť hebkou a jemnou
  • Urychluje hojení popálenin a jizev
  • Zmenšuje póry
  • Sjednocuje barvu pleti
  • Působí jako prevence strií, např. v těhotenství
  • Pečuje o pokožku trpící na pigmentové skvrny, ekzém, lupenku, či dermatitidu
  • Pomáhá na unavené a nelesklé vlasy, zabraňuje tvorbě lupů
  • Nezanechává pocit mastnoty, dobře se vstřebává
 
POUŽITÍ 
  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 

MASTNÉ KYSELINY

SPECIFICATIONS (%)

Palmitic Acid C16:0

2.0 – 5.0

Stearic Acid C18:0

Maximum 3.0

Oleic Acid C18:1 (n-9)

13.00 – 18.00

Linoleic Acid C18:2 (n-6)

35.00 – 50.00

Alpha-Linolenic Acid C18:3 (n-3)

22.00 – 38.00

Arachidic Acid C20:0

Maximum 1.0

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní kosmetické oleje
Certifikace materiálu: WHO-GMP, HACCP, KOSHER, HALAL, USFDA
Druh oleje: Nosný olej / Carrier Oil
Extrakční proces: Lisování za studena
ORGANIC: USDA ORGANIC
POUŽITÁ ČÁST ROSTLINY: SEMENA
POUŽITÍ: KOSMETICKÝ OLEJ K VNĚJŠÍMU POUŽITÍ
SKLADOVÁNÍ: NA SUCHÉM, CHLADNÉM A TEMNÉM MÍSTĚ
VÝROBCE: TERRA99 EUROPE S.R.O.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz