Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.49 - Papayový olej

Neohodnoceno
Značka: My
370 Kč 590 Kč od 370 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI:  CARICA PAPAYA SEED OIL
 
Přírodní, čistý a za studena lisovaný olej ze semen plodů Carica Papaya je přirozeně pěstován v mnohých tropických oblastech světa. Obsahuje bohatou koncentraci esenciálních mastných kyselin Omega 3 a 6 a vitamínů A, C a E. Důležitou složkou tohoto oleje je i silný exfoliační přírodní enzym Papain, který zbavuje pokožku odumřelých kožních buněk a přebytečného mazu.
 
Původ: Indie
 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

PAPAYA 
 
Olej ze semen papáji obsahuje mastné kyseliny, jako je kyselina olejová a kyselina linolová, které působí protizánětlivě a pomáhají snižovat zarudnutí a podráždění pleti. Díky kombinaci antimikrobiálních, jizvy redukujících a exfoliačních vlastností pomáhá olej ze semínek papáji bránit vzniku akné a pupínků. Tento šťavnatý a dekadentní olej má navíc lehkou texturu a je nekomedogenní, což znamená, že neucpává póry, ale naopak je čistí a rozpouští odumřelou pokožku. 
 
Papain, jemný, ale silný exfoliační enzym, pomáhá omlazovat pleť tím, že ji zbavuje odumřelých kožních buněk a přebytečného kožního mazu, takže pleť působí vypnutějším a napnutějším dojmem. Olej ze semínek papáji, známý pro svou vysokou koncentraci vitaminu C, je silný antioxidant, který pomáhá chránit pleť před agresivními vlivy životního prostředí a zpomaluje projevy stárnutí. Olej ze semen papáji (Pawpaw) také účinně snižuje výskyt hyperpigmentace, tmavých skvrn a nerovností pleti. 
 
Při použití v péči o vlasy působí antioxidanty obsažené v oleji ze semen papáji na zjemnění a vyhlazení suchých a poškozených vlasů, zatímco esenciální mastné kyseliny dobře působí při léčbě suché vlasové pokožky a lupů. Olej ze semen papáji se snadno vstřebává do pokožky, a proto se hojně používá v mnoha kosmetických přípravcích jako prostředek, který přenáší výživné složky krémů, sér a pleťových vod hluboko do pokožky. 
 
ÚČINKY 
  • vypíná a tonizuje pokožku
  • odstraňuje přebytečný maz
  • zpomaluje známky stárnutí
  • je účinný při hyperpigmentaci pokožky
  • vhodný na suché a poškozené vlasy
  • vhodný na lupy a suchou vlasovou pokožku
  • v kosmetických formulacích působí jako nosič účinných látek hluboko do pokožky
 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová  C16:0
14:00 – 16:00
Kyselina palmitolejová  C16:1 (n-7)
Maximálně 1,00
Kyselina stearová  C18:0
2:00 – 5:00
Kyselina olejová  C18:1 (n-9)
68:00 – 77:00
Kyselina linolová  C18:2 (n-6)
5:00 – 12:00
Kyselina alfa-linolenová  C18:3 (n-3)
Maximálně 0,50

 



Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz