Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.46 - Andiroba olej

Neohodnoceno
Značka: My
350 Kč 590 Kč od 350 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: CARAPA GUIANENSIS SEED OIL 
 
Náš ekologicky vyráběný olej Andiroba, kterému se také lidově říká olej z krabího dřeva nebo olej z karap, se lisuje za studena ze semen karapy guianensis, která pochází z tropických deštných pralesů Amazonie. Tento bohatý, lehký krémový olej, hojně využívaný domorodým obyvatelstvem severní oblasti Brazílie, má podobné vlastnosti jako neemový olej: má mírně nahořklou chuť a zemité aroma, které lze přičíst skupině terpenových chemických látek zvaných meliacíny.
 
Původ: Brazílie
 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

Andirobový olej obsahuje velké množství esenciálních mastných kyselin omega 6 a 9, vitamin E a rostlinné fytosteroly, což z něj činí silný antioxidant, který podporuje tvorbu kolagenu a bojuje proti poškození volnými radikály, jež jsou jednou z příčin příznaků stárnutí. Díky silným protizánětlivým vlastnostem pomáhá olej Andiroba redukovat zarudnutí, skvrny a další zánětlivé stavy kůže, jako jsou ekzémy a lupénka. Olej z krabového dřeva vykazuje vynikající penetrační vlastnosti a výjimečnou mositurační aktivitu, takže je ideální jako masážní olej nebo jako nosný olej pro léčebné přípravky a jako přírodní hydratační základ pro přípravky péče o pleť.
 
Díky svým antibakteriálním a antiseptickým vlastnostem je Andiroba Oil také hojně obsažen v mnoha přípravcích pro péči o vlasy, které kontrolují produkci oleje, podporují zdravou pokožku hlavy, hydratují prameny, zvýrazňují přirozený lesk vlasů a pomáhají při jejich snadnější úpravě. Olej ze semen Carapa Guianensis se mimořádně dobře osvědčuje také jako masážní olej.
 
 
ÚČINKY 
  • Bojuje proti stárnutí
  • Tlumí zarudnutí, skvrny a jiné zánětlivé procesy
  • Vhodný na ekzémy a psoriázu
  • Velmi hydratující, vhodný na masáže
  • Hydratuje vlasy, dodává jim lesk
  • Udržuje zdravou pokožku hlavy 
 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová  C16: 0
22.00 - 35.00
Kyselina palmitolejová  C16: 1 (n-7)
0,50 - 3,00
Kyselina stearová  C18: 0
Maximálně 5,00
Kyselina olejová  C18: 1 (n-9)
48,00 - 60,00
Kyselina linolová  C18: 2 (n-6)
5,50 - 10,00
Kyselina alfa-linolenová  C18: 3 (n-3)
Maximálně 1,50
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz