Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.4 - SLADKÝ POMERANČ EO - BIO

Neohodnoceno
Značka: My
125 Kč 320 Kč od 125 Kč
Skladem (>5 ks) Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI:  CITRUS SINENSIS (SWEET ORANGE) OIL 

100% čistý, přírodní a organický éterický olej ze slupek dokonale vyzrálých plodů Citrus sinensis, které jsou pěstovány a ručně sbírány na italském venkově. Vůně je jemně sladká, citrusová po čerstvě sklizených plodech. Omlazující sladká citrusová vůně se dobře mísí s dalšími citrusovými éterickými oleji a oleji jako je máta, květiny, dřeviny, byliny a koření. Tento olej zvyšuje fotosenzibilitu.

Původ: Itálie / Brazílie

bio  BiOOO.cz - Cruelty Free  vegan

Detailní informace

Detailní popis produktu

POMERANČOVNÍK SLADKÝ 

V současné době je nejčastěji pěstovaným zástupcem rodu citrusů. Jedná se o stálezelený strom, který se pěstuje v celé oblasti subtropického pásma. Nejvíce se mu daří v Brazílii, Španělsku a Itálii. Ze slupek plodů se za studena lisuje éterický olej, který by se neměl používat vnitřně a ani neředěný na pokožku. 

Omlazující citrusová vůně esenciálního oleje ze sladkého pomeranče je univerzální a dobře se mísí s dalšími citrusovými esenciálními oleji a oleji z mátové, květinové, dřevité, bylinné a kořeněné řady. Nejrozšířenější fytochemickou látkou v oleji ze sladkého pomeranče je d-limonen (více než 90 %). Tato monoterpenová sloučenina s prokázanou protinádorovou funkcí je zodpovědná za většinu příznivých vlastností pomerančového esenciálního oleje.

 

ÚČINKY

  • Snižuje mírné záněty
  • Antibakteriální
  • Protizánětlivý a antioxidační
  • Protikřečový
  • Vhodný do nosného oleje na masáže proti celulitidě

 

Olej ze sladkého pomeranče, který je známý svými povzbuzujícími účinky a vlastnostmi snižujícími obavy, přináší veselost a pozitivitu těm, kteří se potýkají se situačními depresemi nebo úzkostmi, a je tak ideálním prostředkem pro celkové zlepšení nálady a uvolnění. Jeho široká aromatická působivost a hřejivé a radostné vlastnosti z něj činí vynikající volbu pro rozptylování v různých skupinách.

 

Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto  přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji:

Citral, Limonene, Linalool

 

POUŽITÍ 
  • Při aplikaci na kůži doporučujeme smíchat s nosným olejem
  • Při použití do difuséru nakapeme několik kapek do přístroje či do aromalampy
  • Množství kapek je v závislosti na velikosti a větratelnosti místnosti
 
Bezpečnostní upozornění: 
  • Uchovávejte mimo dosah dětí
  • PŘI POŽITÍ: Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO. NEVYVOLÁVEJTE zvracení.
  • Skladujte uzamčené.
  • Při používání mějtě po ruce vždy jakýkoliv rostlinný olej pro případně naředění. Nikdy neumývejte postižené místo vodou, může zvýšit reakci
  • Neaplikujte do očí a ani do očního okolí
  • Neaplikujte do uší
  • Pozor na vystavování se slunci při použití fotosenzitivních olejů
  • Těhotné ženy: použití pouze po konzultaci s lékařem
  • Astmatici: použití pouze po konzultaci s lékařem

 

Nařízení Evropského parlamentu nám neumožňují uvádět u výrobků neschválená zdravotní tvrzení. Není to možné ani v případech, kdy jsou tato zdravotní tvrzení potvrzená vědeckými studiemi. Zdravotní tvrzení zde není možné uvádět ani v rámci osobních zkušeností a referencí. Pro zjištění podrobnějších informací se proto odkazujte na jiné zdroje. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní esenciální oleje
Botanický název: CITRUS SINENSIS
CAS No.: 8008-57-9
Druh oleje: 100% Esenciální olej
Extrakční proces: Lisování za studena
ORGANIC: ONE CERT, USDA ORGANIC (OCI-5560-220708-H-NOP),SGS ORGANIC (ORG /SC/2202/001041)
POUŽITÁ ČÁST ROSTLINY: KŮRA PLODU
SKLADOVÁNÍ: NA SUCHÉM, CHLADNÉM A TEMNÉM MÍSTĚ
TÓN: HORNÍ
Země původu: BRAZÍLIE / ITÁLIE
VÝROBCE: TERRA99 EUROPE S.R.O., Královická 544/8, Brandýs nad Labem / Stará Boleslav
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz