Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.4 - Okurkový olej - BIO

Neohodnoceno
Značka: My
340 Kč 550 Kč od 340 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI:  CUCUMIS SATIVUS SEED OIL

Náš ekologicky vyráběný olej ze semen okurky se lisuje za studena z vyčištěných a vysušených semen révy Cucumis sativus, následně se pečlivě filtruje, aby se získal zářivě žlutý olej s jemnou, svěží okurkovou vůní.

Svěží, regenerační a absorpční olej ze semen okurky má živou, jasnou vůni připomínající vodu napuštěnou plátky čerstvých plodů okurky, která se popíjí v horkých letních dnech.

Komedogenita oleje: 1

Země původu:  Indie

 

bio BiOOO.cz - Cruelty Free vegan 

 

 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

 
OKURKOVÝ OLEJ
 
V kosmetickém průmyslu se olej ze semen Cucumis Sativus často používá v přípravcích na obličej a tělo, protože má schopnost pronikat do pokožky a rychle se vstřebávat. Olej ze semen okurky má silné hojivé účinky, a proto si ho všimněte, pokud bojujete s poškozením slunečním zářením, suchostí nebo vás trápí jemné linky a vrásky. Důrazně se doporučuje k lokálnímu použití pro udržení mladistvého a zdravého vzhledu pleti.

Díky svým silným antioxidačním vlastnostem dokáže okurkový olej bojovat proti volným radikálům způsobeným oxidačním stresem, když je pokožka vystavena škodlivému UV záření. Okurkový olej dokonce podporuje regeneraci buněk, takže je vynikající volbou pro zralou a stárnoucí pleť. Vysoký obsah přírodních tokoferolů a fytosterolů dále zvyšuje jeho ochranné a výživné účinky pro osobní péči. Fytosteroly jsou také známé pro svou schopnost vyživovat a stimulovat kožní buňky a podporovat tak regeneraci zdravých kožních buněk. Olej ze semen okurky obsahuje významné procento kyseliny omega-9 olejové a omega-6 linolové a může být účinný při léčbě suché pokožky, ekzémů, lupénky, akné a spálené pokožky.

Olej z okurkových semínek je velmi doporučován v přípravcích pro péči o pokožku hlavy a vlasy, aby podpořil zdravý růst vlasů a zvýšil jejich vitalitu. Díky pozoruhodnému obsahu nenasycených mastných a esenciálních mastných kyselin je také ideální pro zařazení do vyživujících a hydratačních přípravků pro péči o vlasy.

ÚČINKY 

  • Vyhlazuje pokožku a zlepšuje její pružnost
  • Zpomaluje a redukuje tvorbu vrásek
  • Je vhodný na ekzematickou a aknózní pleť
  • Má antioxidační a osvěžující účinky
  • Přispívá k rehydrataci hydrolipidové vrstvy pokožky
  • Vhodný pro zdravý růst vlasů
  • Má léčivé vlastnosti na sluncem spálenou pokožku

 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy. 
 
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová  C16: 0
9.00 - 13.00
Kyselina palmitolejová  C16: 1 (n-7)
0,00 - 1,00
Kyselina stearová  C18: 0
6,00 - 9,00
Kyselina olejová  C18: 1 (n-9)
14,00 - 20,00
Kyselina linolová  C18: 2 (n-6)
60,00 - 68,00
Kyselina alfa-linolenová  C18: 3 (n-3)
Maximálně 1,00
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz