Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.38 - Sacha Inchi olej

Neohodnoceno
Značka: My
295 Kč 525 Kč od 295 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL
 
Olej Sacha Inchi se lisuje za studena ze semen hvězdicovitého plodu Plukenetia volubilis, kterému se běžně říká horské arašídy nebo incké arašídy. Domorodé ženy v peruánském amazonském deštném pralese používají tento zázračný olej již po staletí v kosmetice jako zvlhčující, ochranný a zvláčňující prostředek a také jako prostředek proti stárnutí, protože obnovuje lipidovou vrstvu lidské pokožky. 
Tento výživný olej, který je velmi bohatý na esenciální mastné kyseliny, Omega 3, Omega 6 a Omega 9 a zároveň je velmi zvlhčující a eliminující bakterie hlubokým pronikáním do pórů pokožky, aniž by je ucpával.
 
Původ: Peru
 

 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

100_natural bio vegan saurced_sustainebly
 
Je polodřevitá popínavá trvalka pocházející z jižní Ameriky. Díky vysoké koncentraci omega-3 kyseliny alfa-linolenové je olej Sacha Inchi vynikající volbou pro použití v regenerační kosmetice, přípravcích proti stárnutí a v péči o vlasy. Fytosteroly beta-sitosterol a stigmasterol mají regenerační účinek a snižují trans-epidermální ztrátu vody (TEWL), takže je obzvláště vhodný pro použití v regeneračních a hydratačních přípravcích pro citlivou pokožku.

Sacha Inchi je lehký a nekomedogenní olej, který vykazuje antimikrobiální vlastnosti, a proto je považován za olej, který zklidňuje pleť se sklonem k akné a redukuje další skvrny i jizvy. Olej Sacha Inchi se hojně používá ve špičkových přípravcích péče o pleť pro svou schopnost čistit, hydratovat a odstraňovat bakterie tím, že proniká hluboko do kožních pórů, aniž by je ucpával. Jeho adstringentní a protizánětlivé vlastnosti jsou známé tím, že usnadňují hojení ran a popálenin tím, že napínají pokožku. Olej Plukenetia Volubilis je také známý pro svou antioxidační aktivitu, která podporuje zdraví pokožky, napravuje poškození způsobené škodlivinami a oddaluje vznik jemných linek, vrásek a barevných změn.

Při použití ve vlasech je olej Sacha Inchi známý tím, že hydratuje a vyživuje pokožku hlavy, čímž posiluje prameny a zklidňuje svědění, suchost a záněty, a tím přirozeně snižuje vypadávání vlasů tím, že řeší stavy pokožky hlavy, které přispívají k padání vlasů, jako jsou lupy. Olej ze semen Plukenetia Volubilis chrání vlasy před poškozením způsobeným stresovými vlivy prostředí a pomáhá čistit ucpané vlasové folikuly. Olej Sacha Inchi aplikovaný na nehty řeší nedostatek minerálů, který vede k tenkým a lámavým nehtům, a obnovuje zdraví nehtů, čímž podporuje jejich silnější, silnější a hladší růst.

ÚČINKY 
  • Usnadňuje hojení ran a popálenin
  • Je stahující a protizánětlivý
  • Zpomaluje výskyt vrásek
  • Vyživuje a hydratuje pokožku hlavy
  • Snižuje vypadávání vlasů
  • Obnovuje zdraví nehtů
 POUŽITÍ 
  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová  C16: 0
3,00 - 8,00
Kyselina stearová  C18: 0
2,00 - 4,00
Kyselina olejová  C18: 1 (n-9)
6,00 - 12,00
Kyselina linolová  C18: 2 (n-6)
31.00 - 40.00
Kyselina alfa-linolenová  C18: 3 (n-3)
42,00 - 58,00

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní kosmetické oleje
Botanický název: PLUKENETIA VOLUBILIS
Certifikace materiálu: WHO-GMP, HACCP, KOSHER, HALAL, USFDA
Druh oleje: Nosný olej / Carrier Oil
Extrakční proces: Lisování za studena
ORGANIC: EKOLOGICKÝ PRINCIP PĚSTOVÁNÍ
POUŽITÁ ČÁST ROSTLINY: SEMENA
POUŽITÍ: KOSMETICKÝ OLEJ K VNĚJŠÍMU POUŽITÍ
SKLADOVÁNÍ: NA SUCHÉM, CHLADNÉM A TEMNÉM MÍSTĚ
Země původu: Peru
VÝROBCE: TERRA99 EUROPE S.R.O.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz