Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.37 - Meloun Kalahari olej - BIO

Neohodnoceno
Značka: My
350 Kč 590 Kč od 350 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: CITRULLUS LANATUS SEED OIL
 
Olej vyráběný z melounových semen Kalahari se lisuje za studena ze sluncem sušených semen  Citrullus lanatus rostoucích v poušti Kalahari v Namibii. Meloun Kalahari, lidově známý také jako meloun Tsamma nebo divoký meloun, je biologickým předkem běžných osvěžujících melounů, které všichni známe, ale velmi se od nich liší. Na rozdíl od běžných melounů, které mají po rozkrojení sladkou a červenou dužinu, má meloun Kalahari žlutou nebo světle zelenou dužinu a hořkou chuť.
 
Původ: Namibie
 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

100_natural bio vegan saurced_sustainebly
  
Je známý jako Tsamma nebo divoký meloun. Je biologickým předchůdcem červených melounů od kterých se velmi liší, má žlutou až zelenkavou dužinu a je velmi hořký. Je to zlatý olej, který se používá jako zvlhčovač na ochranu pokožky před sluncem a na podporu růstu vlasů.

Meloun Kalahari  je velmi dobře přizpůsoben k přežití v drsném suchém prostředí afrických pouští, kde roste v písečných oblastech Kalahari v Namibii, Botswaně, jihozápadní Zambii a západním Zimbabwe. Vynikající, bohatý zlatavý olej získávaný ze semen melounů Kalahari se v jižní Africe tradičně používá jako hydratační prostředek na ochranu pokožky před sluncem, na podporu růstu vlasů a jako složka mnoha kosmetických výrobků.

Olej ze semen melounů Kalahari je všeobecně známý pro své vysoce hydratační a zvláčňující vlastnosti, protože rychle proniká do kožní tkáně a nezanechává pocit mastnoty. Je ideální k rozprašování jako lehký obličejový olej a jeho jedinečné vlastnosti pomáhají vytvářet účinnou bariéru proti vysoušení pokožky. Kromě toho, že je lehký, je také nekomedogenní (neucpává póry) a je ideální volbou pro mastnou pleť se sklonem k akné. Olej z melounových semínek Kalahari je známý tím, že pomáhá zmenšovat tmavé kruhy a otoky kolem očí a také redukuje výskyt vrásek.

Olej z melounových semínek Kalahari je také ideální volbou pro péči o vlasy, protože je nemastný, ale vysoce hydratační a je známo, že pomáhá předcházet vypadávání vlasů. Olej z melounu Kalahari, vyzbrojený tak bohatými nenasycenými mastnými kyselinami s dlouhým řetězcem, vitaminy, minerály a proteiny, přirozeně zlepšuje a posiluje vlasy a dodává jim tolik potřebnou vláčnost, lesk a zářivost. Nejlepší výhodou je navíc to, že je zcela přírodní a neobsahuje škodlivé chemické látky, které se mohou vstřebat přes pokožku hlavy a dostat se do vašeho těla.

 
ÚČINKY 
  • Hydratační
  • Zvláčňující
  • Ideální pro mastnou pleť náchylnou k akné
  • Snižuje tmavé kruhy a otoky kolem očí
  • Snižuje výskyt vrásek
  • Vhodný proti vypadávání vlasů
  • Dodává vlasům hebkost a lesk
 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 
 
MASTNÉ KYSELINY SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová  C16: 0 8,00 - 13,00
Kyselina palmitolejová  C16: 1 (n-7) Maximálně 1,0
Kyselina stearová  C18: 0 5,00 - 11,00
Kyselina olejová  C18: 1 (n-9) 10.00 - 29.00
Kyselina linolová  C18: 2 (n-6) 55,00 - 70,00
Kyselina alfa-linolenová  C18: 3 (n-3) Maximálně 2,00
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz