Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.34 - PALO SANTO EO - Wild Harvest

Neohodnoceno
Značka: My
325 Kč 550 Kč od 325 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: BURSERA GRAVEOLENS WOOD OIL
 
Náš ekologicky vyráběný esenciální olej Palo Santo (Holy Wood) se destiluje parou z dřevěného jádra eticky pěstovaného stromu Bursera graveolens, který roste divoce v ekvádorských horách. Palo Santo znamená svaté dřevo nebo posvátný strom, stejně jako argentinské nebo paraguayské lignum vitae. Tento posvátný strom se po staletí používá pro své léčivé vlastnosti a potenciál odhánět negativní energii.
 
Původ: Ekvádor
 
Gewachsen Royalty-free Stock vektory  BiOOO.cz - Cruelty Free  A Closer Look at Responsibly Sourced Gas (RSG) in the M-U | Marcellus  Drilling News  vegan

Detailní informace

Detailní popis produktu

PALO SANTO 
 
Má starověkou etno botanickou historii a byl domorodými kulturami uctíván pro své očistné a léčivé vlastnosti. Dřevo dozrává v průběhu času, poté co strom uhyne a právě ze dřeva uhynulého stromu se olej destiluje. Tyto stromy jsou velmi vzácné  a proto se nekácí, ale využívají se pouze popadané stromy. Celý tento proces je kontrolován vládou.
 
Palo Santo má starobylou etnobotanickou historii a domorodé kultury ho odedávna uctívaly pro jeho očistné a léčivé účinky. Dřevo stromu po jeho odumření časem dozrává a vyvíjí se v něm chemická složka, která vytváří velmi silný esenciální olej - právě ze dřeva tohoto stavu byl destilován tento olej. Když dřevo odumře a dozraje, pryskyřice se vžene do jádra dřeva, čímž se vytvoří jeho jedinečná a silná chemie. Esenciální olej Palo Santo má uklidňující, zklidňující a uzemňující vlastnosti, a je tak skvělým spojencem pro udržení emocionální vyrovnanosti i vynikajícím olejem pro duchovní povznesení.
 
Kouř ze dřeva Palo Santo se tradičně používá při duchovních rituálech k odstranění negativity z člověka nebo prostoru, velmi podobně jako se používá šalvěj bílá při smudrování. Bursera graveolens pochází ze stejné botanické čeledi (Burseraceae) jako kadidlovník a myrha a často se používá k posílení meditativních stavů stejným způsobem jako její botaničtí příbuzní - podporuje relaxaci, zklidňuje nervy a ztišuje duševní hovory.
 
Esenciální olej Palo Santo je považován za olej s významnými, komplexními terapeutickými účinky, včetně účinků proti úzkosti, protizánětlivých a protirakovinných. Je to krásný esenciální olej, který lze zahrnout do přípravků určených k podpoře meditace a rozjímání. Kromě oblíbeného použití pro obřady a meditační účely je olej Palo Santo také vynikající pro podporu zdravé funkce plic, zejména při drobných kašlích, ucpání nebo astmatu. Tento esenciální olej je doporučován také pro své vyživující vlastnosti pro pokožku, stejně jako pro pomoc při zmírnění nežádoucích svalových křečí.
 
Z emocionálního a energetického hlediska má esenciální olej Palo Santo emocionálně povznášející a vyrovnávací účinky. Často se používá při šamanských rituálech, je cenným nástrojem pro meditaci, zvyšování kreativity a pro úkoly vyžadující trvalou koncentraci. Olej Palo Santo navozuje pocit klidu, uzemnění a nastavuje nás na emocionální stabilitu a spojení s duchovním světem.
 
 
ÚČINKY 
  • Má terapeutické vlastnosti
  • Účinný proti úzkosti
  • Má protizánětlivé vlastnosti
  • Podporuje zdravou funkci plic
  • Je povznášející a meditační

 

POUŽITÍ 
  • Při aplikaci na kůži doporučujeme smíchat s nosným olejem - 3-5kapek/50ml nosného oleje
  • Při použití do difuséru nakapeme několik kapek (3-8kapek) do přístroje či do aromalampy, záleží na velikosti a větranosti místnosti
  • Při použití do koupele 5 – max.10 kapek smíchat s koupelovou solí, nikdy nedávat do vany samostatně

Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto  přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji:

Limonene

 
Bezpečnostní upozornění: 
  • Uchovávejte mimo dosah dětí
  • PŘI POŽITÍ: Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO. NEVYVOLÁVEJTE zvracení.
  • Skladujte uzamčené.
  • Při používání mějte po ruce vždy jakýkoliv rostlinný olej pro případně naředění. Nikdy neumývejte postižené místo vodou, může zvýšit reakci
  • Neaplikujte do očí a ani do očního okolí
  • Neaplikujte do uší
  • Pozor na vystavování se slunci při použití fotosenzitivních olejů
  • Těhotné ženy: použití pouze po konzultaci s lékařem
  • Astmatici: použití pouze po konzultaci s lékařem

 

Nařízení Evropského parlamentu nám neumožňují uvádět u výrobků neschválená zdravotní tvrzení. Není to možné ani v případech, kdy jsou tato zdravotní tvrzení potvrzená vědeckými studiemi. Zdravotní tvrzení zde není možné uvádět ani v rámci osobních zkušeností a referencí. Pro zjištění podrobnějších informací se proto odkazujte na jiné zdroje. 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní esenciální oleje
TÓN: STŘEDNÍ
Země původu: Ekvádor
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz