Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.34 - Kiwi olej

Neohodnoceno
Značka: My
250 Kč 390 Kč od 250 Kč
Skladem (>5 ks) Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: ACTINIDIA CHINENSIS SEED OIL
 
100% čistý, za studena lisovaný, organický olej ze semen kiwi má skvělé zvlhčující a omlazující vlastnosti. Má vysoké antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti a je bohatým zdrojem vitamínu C a E. Je výborným pomocníkem při ošetření všech typů pokožky, včetně citlivé, poškozené, stárnoucí i problematické.

 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

100_natural bio vegan saurced_sustainebly
 
Tento olej se lisuje z malých černých semínek plodu Actinidia Chinensis. Kiwi pochází původem z Číny, ale nyní je široce pěstované na Novém Zélandu, v Austrálii, ve Spojených státech i v Evropě.

Ovoce je pojmenováno podle nelétavého ptáka pocházejícího z Nového Zélandu, kiwi. Aby se předešlo záměně kvůli podobnosti názvů, je ovoce lidově označováno jako kiwi, zejména na Novém Zélandu a v Austrálii. Tvar kiwi připomíná vejce; kiwi má tenkou vláknitou hnědou slupku, která obklopuje měkký jedlý zelený plod a stovky drobných černých semen.

Olej ze semínek kiwi je výjimečným zdrojem rostlinných esenciálních mastných kyselin, obsahuje více než 60 % kyseliny omega-3 alfa-linolenové a více než 10 % kyseliny omega-6 linolové a je také bohatým zdrojem vitaminu C a vitaminu E, což z něj činí ideální složku pro přírodní produkty péče o pleť, protože má vysoce vyživující a hydratační vlastnosti. Jedná se o poměrně suchý olej, který se rychle vstřebává do pokožky a nezanechává žádné zbytky, proto je užitečný při ošetřování všech typů citlivé pleti včetně stárnoucí, suché, poškozené a nadměrně zpracované pokožky.

Olej ze semínek kiwi má skvělé hydratační a omlazující vlastnosti a je velmi doporučován pro použití v kosmetických přípravcích a produktech péče o pleť, zejména pro své ochranné vlastnosti proti UV záření. Olej ze semen kiwi je bohatý na antioxidanty a pomáhá předcházet poškození kožních buněk způsobenému volnými radikály, které může mít za následek předčasné stárnutí. Díky své bohaté struktuře je ideální volbou do solí, pleťových sér, balzámů na rty, očních krémů a mastí, kde vytváří bariéru, která uzamyká přirozenou vlhkost pokožky a pomáhá předcházet jejímu vysušování a zároveň ji zjemňuje. Olej ze semen Actinidia Chinensis vykazuje vynikající antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, takže je skvělou volbou pro problematické typy pleti.

Olej ze semen kiwi se doporučuje také jako zvláčňující prostředek na vlasy, který obnovuje vitalitu suchých, lámavých a poškozených vlasů. Vysoký obsah kyseliny alfa-linolenové (ALA) v oleji ze semen kiwi pomáhá vlasovým vláknům udržovat vlhkost a zabraňuje tvorbě šupinek, praskání a dokonce i problémům s lupy.

 
ÚČINKY 
  • Zvlhčující a omlazující vlastnosti
  • Přirozená UV ochrana
  • Bohatý na antioxidanty, pomáhá předcházet poškození kožních buněk volnými radikály
  • Silné antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti
  • Vhodný pro suché, křehké a poškozené vlasy 

 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová C16: 0
3,00 - 7,00
Kyselina olejová C18: 1 (n-9)
10.00 - 14.00
Kyselina linolová C18: 2 (n-6)
12.00 - 17.00
Kyselina alfa-linolenová C18: 3 (n-3)
58,00 - 70,00
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz