Vážení zákazníci, spustili jsme nový věrnostní program, registrujte se a sbírejte slevy a další výhody ještě dnes.

NR.33 - Kalonji olej

Neohodnoceno
Značka: My
255 Kč 395 Kč od 255 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI: NIGELLA SATIVA SEED OIL

Náš ekologicky vyráběný olej ze semen černého kmínu (kalonji) je lisovaný za studena ze semen černuchy seté (Nigella sativa), léčivé rostliny pocházející z jihozápadní Asie a Středomoří. Semena, známá také jako černý kmín,  římský koriandr nebo kalondži, se po mnoho staletí používala k léčbě mnoha lidských nemocí a byla dokonce objevena v hrobce egyptského faraona Tutanchamona. Olej z černuchy je bohatý na thymochinon, který má silné antioxidační a protizánětlivé účinky.

 

Původ: 

 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

100_natural bio vegan saurced_sustainebly
 
ČERNUCHA SETÁ 
 
Je druh rostliny z čeledi pryskyřníkovité. Je to jednoletá rychle rostoucí bylina s bledě modrými květy. Semena černuchy se používají jako koření – černý kmín.
 
Olej z černých semen je bohatý zejména na thymochinon, který má silné antioxidační a protizánětlivé účinky. Díky svým antimikrobiálním a protizánětlivým účinkům pomáhá olej z černých semen při léčbě kožních onemocnění, včetně akné, ekzémů, celkové suché pokožky a lupénky. Kalonji olej je také bohatý na vitaminy, aminokyseliny a esenciální mastné kyseliny, které pomáhají pokožce udržovat vlhkost, zachovávat pružnost a bojovat proti škodlivým volným radikálům, které způsobují stárnutí.

Olej z černých semínek s mnoha esenciálními živinami pomáhá zlepšovat zdraví pokožky hlavy i vlasů, což vede ke snížení lámavosti, oxidačního poškození a zánětů na pokožce hlavy a kůži, snižuje podráždění a pomáhá bojovat proti geoagresorům. Olej ze semen černého kmínu také dodává vlasům vlhkost a plnost a omlazuje lámavé lokny bez života. Tento posilující a ochranný účinek pomáhá bránit poškození UV zářením a škodlivinami z ovzduší, které mohou vlasy dále poškozovat.

 
ÚČINKY
  • Léčí akné a ekzémy
  • Hydratuje suchou pokožku
  • Udržuje vlhkost a pružnost pokožky
  • Anti-agingové vlastnosti
  • Antimikrobiální a protizánětlivé účinky
  • Vyživuje pokožku hlavy a zlepšuje kvalitu vlasů 

 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová C16: 0
10.00 - 15.00
Kyselina palmitoleová C16: 1
0,10 - 0,50
Kyselina stearová C18: 0
2,00 - 4,00
Kyselina olejová C18: 1 (n-9)
17.00 - 26.00
Kyselina linolová C18: 2 (n-6)
52,00 - 67,00
Kyselina alfa-linolenová C18: 3 (n-3)
Maximálně 1,00
Kyselina eikosadienová C20: 2 (n-6)
Maximálně 3,00
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz