Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.26 - Opunciový olej - WILD HARVEST

35 hodnocení
Značka: My
890 Kč 1 640 Kč od 890 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: OPUNTIA FICUS INDICA SEED OIL
 
Náš olej ze semen opuncie, známý také jako olej z barbarských fíků nebo nopálový olej, se lisuje za studena ze semen opuncie indické (Optunia Ficus Indica), která roste ve vyprahlých údolích jihozápadního Maroka. Výsledný olej má svěží zelenkavou barvu a jemnou přírodní vůni připomínající seno. Přestože se olej ze semen opuncie objevil v průmyslu poměrně nedávno, vysloužil si velké uznání díky prospěšnosti svých výjimečných bioaktivních složek (vitaminy A, E a K, mastné kyseliny, fytosteroly a polyfenoly) při použití v péči o pleť a v kosmetice.
 
Původ: Maroko
 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

100_natural bio vegan saurced_sustainebly
 
Opuncie je členem rodiny kaktusů (Cactacae), pocházejících z Mexika. Dnes je rozšířený v jižních Spojených státech, středomořských oblastech a dalších suchých až polosuchých částech světa. Je mimořádně bohatý na vitamín E a velké množství antioxidantů. Obsahuje vitamín K, který pomáhá zlepšit vzhled tmavých skvrn. Má vysoký obsah kyseliny linolové, která pomáhá udržovat pružný vzhled pokožky.

Olej ze semen opuncie obsahuje vyšší koncentraci (přibližně 150 %) vitaminu E než arganový olej, který přispívá k hladší a jasnější pleti, a také vitamin K, který pomáhá zlepšovat vzhled tmavých skvrn, hyperpigmentace a nerovnoměrného tónu pleti. Tento na živiny bohatý, rychle se vstřebávající olej má také vysoký obsah kyseliny linolové, která pomáhá udržovat pružný vzhled pleti a rozjasňuje ji. Opunciový nosný olej proniká hluboko do pokožky a poskytuje jí intenzivní hydrataci, aniž by ucpával póry. Při použití jako noční sérum snižuje výskyt tmavých skvrn a tmavých kruhů, takže pleť vypadá viditelně mladší. Tento olej podporuje elasticitu a dodává pleti hladší, zdokonalenou strukturu.

Přirozeně se vyskytující antioxidanty v oleji ze semen opuncie působí jako odstraňovač volných radikálů a zabraňují jejich poškození, které vede ke známkám stárnutí. Má také závažné protizánětlivé vlastnosti, čímž napomáhá rychlejšímu hojení ran, a dokonce dokáže napravit škody způsobené UV zářením a znečištěním životního prostředí. Jeho obsah bohatý na živiny také pomáhá podporovat lesklé, hydratované a omlazené vlasy a nehty.

 
ÚČINKY 
  • Zajišťuje hlubokou hydrataci
  • Anti-agingový efekt
  • Zlepšuje vzhled pigmentových skvrn na pokožce
  • Má protizánětlivé vlastnosti
  • Pomáhá napravit poškození způsobené UV paprsky
  • Pomáhá na opary a suché rty
 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová C16: 0
10.00 - 14.00
Kyselina stearová C18: 0
2,50 - 5,50
Kyselina olejová C18: 1 (n-9)
18.00 - 30.00
Kyselina linolová C18: 2 (n-6)
55,00 - 65,00
Kyselina alfa-linolenová C18: 3 (n-3)
Maximálně 1,00
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz