Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.2 - Jojobový olej

Neohodnoceno
Značka: My
249 Kč 415 Kč od 249 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

INCI:  SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL

Náš ekologicky vyráběný jojobový olej se lisuje za studena ze semen keře Simmondsia chinensis, který pochází ze Sonorské pouště v Arizoně, severním Mexiku a suché Kalifornii. Ačkoli je jojoba označována jako olej, ve skutečnosti se jedná o tekutý rostlinný vosk s pozoruhodně podobnými vlastnostmi jako kožní maz - mastný sekret, který naše pokožka produkuje na svou ochranu. Jojobový olej má zářivě zlatavou barvu a mírný zápach a jeho trvanlivost a molekulární stabilita je podstatně vyšší než u většiny ostatních olejů (20 a více let)

 

Komedogenita oleje: 2

Původ: USA

 

bio BiOOO.cz - Cruelty Free vegan saurced_sustainebly

 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

 
JOJOBOVÝ OLEJ 
 

Jojobový olej je bohatý na vitaminy A, E a D, antioxidanty a mastné kyseliny, které podporují krásu, a proniká hluboko pod svrchní vrstvu pokožky, kde poskytuje maximální výživu. Protože se jojobový olej velmi podobá přirozenému kožnímu oleji, rychle se vstřebává, pomáhá udržovat vlhkost v pokožce a nezanechává mastné stopy.

Jojobový olej má skvělé vyživující, regenerační a hydratační vlastnosti, proto pomáhá zklidnit citlivou a zanícenou pokožku a je vhodným prostředkem pro ošetření suché a zralé pleti. Jeho přirozené antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti jsou ideální pro hojení aknózní pleti i jiných bakteriálních onemocnění pleti. Jojobový olej má také vysoký obsah vitaminu E, který podporuje pružnost pokožky a pomáhá snižovat projevy stárnutí.

Jojobový olej je jedním z nejoblíbenějších nosných olejů, který se běžně používá v krémech, pleťových vodách, mastech, máslech a balzámech, ale také v mýdlech, koupelových olejích a masážních olejích. Díky tomu, že je to lehký a snadno zpracovatelný olej, je velmi vhodný jako základ pro tělové a pleťové oleje.

Protože se jojobový olej vstřebává hluboko do pokožky, funguje dobře jako hydratační prostředek na vlasovou pokožku a vlasy a hydratuje vlasové folikuly zevnitř. Jeho přirozené zvláčňující vlastnosti pomáhají uzavřít vlhkost do suchých, roztřepených konečků a také dobře funguje při léčbě suché vlasové pokožky a lupů. 

 

ÚČINKY 

  • Výživné, regenerační a zvlhčovací vlastnosti
  • Antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti
  • Vhodný pro hojení akné a dalších bakteriálních onemocnění
  • Vysoký obsah vitamínu E má vysoký anti-aging efekt
  • Podporuje pružnost pokožky a snižuje výskyt vrásek
  • Funguje jako zvlhčovač pokožky hlavy 

 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.

 

MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová  C16: 0
Maximálně 3,00
Kyselina palmitolejová  C16: 1 (n-7)
Maximálně 1,00
Kyselina olejová  C18: 1 (n-9)
5,00 - 15,00
Kyselina 11-eikosenoová  C20: 1 (n-9)
65,00 - 80,00
Kyselina eruková  C22: 1 (n-9)
10.00 - 20.00
Kyselina nervová  C24: 1 (n-9)
Maximálně 3,00

 

VOSKOVÉ ESTERY
SPECIFIKACE (%)
C36
Maximálně 2,00
C38
Maximálně 10,00
C40
27.00 - 37.00
C42
45,00 - 56,00
C44
Maximálně 13,00
C46
Maximálně 2,00
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz