Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.19 - Marulový olej - WILD HARVEST

Neohodnoceno
Značka: My
340 Kč 590 Kč od 340 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: SCLEROCARYA BIRREA SEED OIL
 
Náš marulový olej se získává z jader (ořechů) plodů divoce rostoucích stromů Sclerocarya birrea, které rostou v nejčistších a nejotevřenějších lesích subsaharské Afriky. Marulový olej, který si vysloužil přezdívky jako elixír mládí a africké tajemství krásy, je již dlouho uctíván jihoafrickými ženami, které jej používají k různým kosmetickým aplikacím, aby přirozeně zjemnily, vyživily a oživily svou pokožku a podpořily růst vlasů.
 
Původ: Jižní Afrika
 
 banner

baner-ritual

Detailní informace

Detailní popis produktu

100_natural bio vegan saurced_sustainebly
 
Plody maruly jsou velké asi jako švestka a mají kožovitou slupku, která je po dozrání jasně máslově žlutá. Chutná šťavnatá bílá dužina plodu obklopuje tvrdou hnědou pecku, uvnitř které se nacházejí semena, která jsou tak bohatá na olej, že i pouhým zmáčknutím rukou se z nich uvolní bohatá úroda. Ovoce je oblíbené nejen u afrických obyvatel, ale také u slonů, kteří za ním cestují stovky kilometrů. Z plodů maruly se vyrábí také oblíbený africký likér Amarula.

Olej z maruly se hojně používá k lokálnímu a kosmetickému použití, je známo, že podporuje zdraví pokožky, napravuje poškození pokožky způsobené znečišťujícími látkami, snižuje výskyt vrásek a skvrn, usnadňuje hojení ran a zabraňuje ztrátě vlhkosti pokožky. Jako lehký a nekomedogenní olej, který vykazuje antimikrobiální vlastnosti, je olej ze semen Sclerocarya Birrea obzvláště jemný, takže je ideální pro zklidnění aknózní pleti. Je také účinný při zklidňování svědění při aplikaci na poškozenou pokožku způsobenou ekzémem, lupénkou nebo suchou kůží.

Marulový olej obsahuje velké procento mononenasycených mastných kyselin a přírodních antioxidantů, což z něj činí jeden z nejstabilnějších dostupných olejů. Jelikož je marulový olej nejbohatším rostlinným zdrojem omega-9 mastných kyselin, chrání pokožku hlavy před škodlivými bakteriemi a záněty, vyrovnává přirozené oleje ve vlasové pokožce, aniž by zanechával mastné stopy, a posiluje vlasová vlákna proti poškození způsobenému vlivy nepříznivého počasí.

Tento úžasný olej prospívá nejen pokožce a vlasům, ale také komunitám, které ho produkují. Marulový olej je darem přírody, který přispěl k venkovskému a sociálnímu ekonomickému rozvoji afrických komunit, kde posílil a pozvedl postavení žen a zajistil udržitelný příjem rodinám v kmenových územích.

 
 
ÚČINKY 
  • Zklidňuje pokožku náchylnou k akné
  • Vhodný na suchou a svědící pokožku
  • Chrání pokožku hlavy před různými problémy
  • Regenerační a anti-angingové schopnosti
 

POUŽITÍ 

  1. Obličej - Po vyčištění obličeje naneste několik kapek nosného oleje a vmasírujte jej do obličeje a krku. Použijte nemastný olej, aby se rychle vstřebal do pokožky.
  2. Tělo - Na pokožku můžete nanést několik kapek na jakoukoli část těla a vmasírováním ji hydratovat. Malé množství oleje můžete také přidat do koupele, aby se pomalu vsákl do pokožky. Některé oleje se skvěle hodí také k masáži.
  3. Vlasy - Když jsou vlasy suché, naneste několik kapek oleje do vlasů a vmasírujte je. Tím dosáhnete lesku a zmírníte krepatění vlasů, které budou mít hladkou a hedvábnou strukturu. Pro delší ošetření včetně pokožky hlavy můžete vybraný olej vmasírovat do vlasů a nechat působit přes noc. Po dokončení jednoduše umyjte vlasy.
 
 
 
MASTNÉ KYSELINY
SPECIFIKACE (%)
Kyselina palmitová  C16: 0
9.00 - 12.00
Kyselina stearová  C18: 0
5,00 - 8,00
Kyselina olejová  C18: 1 (n-9)
70,00 - 78,00
Kyselina linolová  C18: 2 (n-6)
4.00 - 7.00
Kyselina alfa-linolenová   C18: 3 (n-3)
0,10 - 0,70
Kyselina arachidová  C20: 0
Maximálně 1,00
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz