Nakupte nad 1000Kč a k objednávce Vám přibalíme BIO Meruňkový olej 50ml zcela ZDARMA.

NR.10 - AUSTRALSKÉ SANTALOVÉ DŘEVO EO - BIO

Neohodnoceno
Značka: My
395 Kč 685 Kč od 395 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
INCI: FUSANUS SPICATUS WOOD OIL
 
Náš ekologicky vyrobený esenciální olej z australského santalového dřeva prvotřídní kvality je destilován parou z udržitelně sklizeného dřeva legendárního stromu Santalum spicatum pocházejícího ze západní Austrálie. Esenciální olej ze západoaustralského santalového dřeva je opojně bohatý, nádherně aromatický esenciální olej, který jistě upoutá pozornost těch, kdo hledají výjimečnou, udržitelnou alternativu k prakticky vyhynulému indickému santalovému oleji Mysore.
Tento jemný olej, který se skvěle hodí do přírodních parfémů i terapeutických směsí, je účinný při péči o pleť, uvolňování napětí a zklidňování rozbouřených emocí.
 
Původ: Austrálie
 
BiOOO.cz - Cruelty FreeEcoFarm - Home | Facebook

Detailní informace

Detailní popis produktu

AUSTRALSKÉ SANTALOVÉ DŘEVO 
 
V době, kdy je indický santalový olej (Santalum alba) stále vzácnější, je australský santalový olej ekologičtější volbou s velmi podobnými terapeutickými vlastnostmi a vůní. Náš je výjimečný a velmi terapeutický australský santalový esenciální olej s přírodním obsahem alfa-santalolu přes 25 % a hlubokým, komplexním charakterem.
 
Olej z australského santalového dřeva je vhodnou volbou pro posílení zdraví a krásy všech typů pleti a je obzvláště užitečný pro zmírnění akné a redukci kožních skvrn. Olej ze santalového dřeva je také protizánětlivým prostředkem, který může přinést úlevu při mírných zánětech, jako jsou kousnutí hmyzem, kontaktní podráždění nebo jiné kožní potíže. Olej ze santalového dřeva patří k nejlepším olejům, které lze denně používat jako léčivý parfém. Olej ze západoaustralského santalového dřeva lze také použít ke zmírnění nežádoucích svalových křečí, pomáhá při tlumení drobných bolestí a zánětů a také snižuje přítomnost nežádoucí bakteriální, plísňové a virové aktivity.
 
Sandálové dřevo je považováno za vysoce sattvické, což znamená, že podporuje dobré zdraví, klid, jasnost a jeho používání je velmi bezpečné. Božský olej ze santalového dřeva, ceněný pro svou klidnou, vyživující a uspokojující vůni, je od starověku až do současnosti neodmyslitelnou součástí rituálů a meditací. Vůně soustřeďuje srdce, posiluje koncentraci a otevírá vyšší centra intuice. V aromaterapii a jemné parfemaci působí australský santalový olej jako houževnatý, uzemňující základní tón, který pomáhá dotvářet vůně.
 
ÚČINKY 
  • Vhodný pro zmírnění akné
  • Zmírnění pigmentových skvrn
  • Ulevuje od mírných zánětů
  • Ulevuje od svalových bolestí
  • Je antibakteriální a antivirový
  • Je vysoce sattvický, podporuje dobré zdraví, klid a čistotu.
 
POUŽITÍ 
  • Při aplikaci na kůži doporučujeme smíchat s nosným olejem –
  • 3-5kapek/50ml nosného oleje
  • Při použití do difuséru nakapeme několik kapek (3-8kapek) do přístroje či do aromalampy, záleží na velikosti a větranosti místnosti
  • Při použití do koupele 5 – max.10 kapek smíchat s koupelovou solí, nikdy nedávat do vany samostatně.

Dle 7 dodatku ke Kosmetické směrnici (Cosmetic Directive) 76/768/EEC Evropské Unie (EU) – Annex III. jsou toto  přirozeně se vyskytující složky v éterickém oleji:

- 

 Bezpečnostní upozornění: 
  • Uchovávejte mimo dosah dětí
  • PŘI POŽITÍ: Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO. NEVYVOLÁVEJTE zvracení.
  • Skladujte uzamčené.
  • Při používání mějte po ruce vždy jakýkoliv rostlinný olej pro případně naředění. Nikdy neumývejte postižené místo vodou, může zvýšit reakci
  • Neaplikujte do očí a ani do očního okolí
  • Neaplikujte do uší
  • Pozor na vystavování se slunci při použití fotosenzitivních olejů
  • Těhotné ženy: použití pouze po konzultaci s lékařem
  • Astmatici: použití pouze po konzultaci s lékařem

 

Nařízení Evropského parlamentu nám neumožňují uvádět u výrobků neschválená zdravotní tvrzení. Není to možné ani v případech, kdy jsou tato zdravotní tvrzení potvrzená vědeckými studiemi. Zdravotní tvrzení zde není možné uvádět ani v rámci osobních zkušeností a referencí. Pro zjištění podrobnějších informací se proto odkazujte na jiné zdroje. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Akné a problematická pleť
Botanický název: SANTALUM SPICATUM
CAS No.: 8024-35-9
Druh oleje: 100% Esenciální olej
Extrakční proces: Parní destilace
ORGANIC: ONE CERT, USDA ORGANIC (OCI-5560-220708-H-NOP),SGS ORGANIC (ORG /SC/2202/001041)
POUŽITÁ ČÁST ROSTLINY: JÁDRO DŘEVA
POUŽITÍ: K VNĚJŠÍMU POUŽITÍ
SKLADOVÁNÍ: NA SUCHÉM, CHLADNÉM A TEMNÉM MÍSTĚ
TÓN: DOLNÍ
Země původu: Austrálie
VÝROBCE: TERRA99 EUROPE S.R.O., Královická 544/8, Brandýs nad Labem / Stará Boleslav
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz