Kosmetika z Amazonie

Proč jsme se zaměřili právě na kosmetiku a suroviny z AMAZONIE?
 
Amazonský deštný prales je jeden z největších přírodních zdrojů na světě. Žádné jiné místo není na suroviny tak rozmanité.
 
Díky starým, domorodým obyvatelům oblasti řeky Amazonky jsou v produktech obsaženy výtažky z nejrůznějších luxusních rostlin či ovoce,
které Amazonský prales nabízí.
 
Důvod proč nám Amazonská příroda dává ty nejlepší suroviny, je velice dobře hydratovaná půda. Dalším důvodem je fakt, že je tato oblast jednou z nejčistších na světě. Ne nadarmo se pralesům přezdívá „plíce světa“.
 
Jedna z námi nejoblíbenějších surovin je Marakuja, v češtině známá jako Mučenka. Velmi populární exotické ovoce nejen v kosmetice, ale také v kuchyni.
 
Olej z ní obsahuje vysoké množství antioxidantů, mastných kyselin a vitamínů. Podobný obsah také mají olej z ořechů Para, Acai Berry a Pequi.
 
Mezi naše další zázraky, které jsou produktem této úžasné přírody na Zemi jsou másla jako je Cupuacu, Muru muru a další…
 
Nedílnou součástí kosmetiky z Amazonie jsou jíly. Kromě velké flexibility jílů v použití, jejich výhoda a síla také spočívá v tom, že jich je několik druhů a tak si najde každý typ pleti ten svůj. Jíly můžeme využít jako masku na obličej, masku na vlasy, pro odvážnější třeba i jako příměs do své vlastní kosmetiky.
 
TIP: My osobně jíly hojně využíváme jako masku na obličej.
 
Stačí smíchat s hydrosolem – množství jílu záleží na každém individuálně (také podle toho zda nanášíme masku i na dekolt a krk), stačí však cca čajovou lžičku. Hydrosolu přiměřeně tak, aby vznikla kompaktní směs podobná konzistenci tělového mléka a naneseme na obličej. Necháme působit cca 10 minut, až jíl zaschne a poté smyjeme vodou.
 
kosmetika-z-amazonie-top